Його організували тур-клуб “Бідняжка”, Еко-кав’ярня “PicNic” та станцією сортування сміття “Shuttle”.

“У людей, які сортують відходи, за час, поки не працювали пункти прийому, назбиралося чимало вторсировини. Ми хочемо допомогти їм позбутися сміття і в той же час нагадати людям про екологічні принципи у побуті”, — говорить ініціаторка акції Тетяна Головко.

Вона вирішила надати для збору і транспортування зібраної вторсировини власне авто. Станція “Шатл” розробила перелік фракцій вторсировини для прийому та надає волонтерів, які допоможуть людям розібратися з тим, до якої фракції відходів зарахувати ті чи інші речі.

Для збору визначили дві локації:

– у дворі біля еко-кав’ярні “PicNic” (проспект Космонавтів, 15) — 17 червня (середа), з 16:00 до 20:00.

– біля офісу тур-клубу “Бідняжка” (вул. Соборна, 7) — 20 червня (субота), з 14:00 до 17:00.

“Члени нашого клубу впроваджують екологічні принципи у своєму повсякденному житті: ми сортуємо відходи, використовуємо багаторазові торбинки, склянки, прибираємо місця громадського користування. Але хотілось би заохотити більше людей до такого способу життя і показати їм, що це — не так складно, як здається”, — говорить співзасновник тур-клубу “Бідняжка” Андрій Рибачок.

У ці дні будуть приймати:

– макулатуру

– тетрапак

– склотару

– ПЕТ-пляшки і кришечки

– шуршик

– поліетилен та ін.

“Зібрані матеріали ми розсотуємо по фракціях і відправимо на підприємства, які приймають їх. Виручені кошти (хоча вони зазвичай зовсім невеликі) спрямуємо на організацію наступних подібних акцій”, — говорить засновниця станції сортування “Шатл” Марія Ошовська.

Для тих, хто візьме участь в ініціативі, організатори підготували цікаві заохочення: сертифікати на знижки на еко-продукцію та туристичну поїздку. Якщо акція набуде популярності, її можуть зробити періодичною.

Контакти: 096 912 07 50 — Ірина, тур-клуб “Бідняжка”, 098 357 52 91 — Тетяна, еко-кав’ярня PicNic.