Унікальний Вінницький музей моделей транспорту розширює свої кордони. У новому приміщенні буде виставка колекцій і мініатюр архітектурних родзинок Вінниці.

Це стане продовженням музею, але в зовсім іншій експозиції, в якій буде багато цікавих деталей: частковий макет міста, вокзал, вокзальна площа. Особливо здивують колекції літаків, кораблів, сучасних і ретроляльок. Майстрині зі всієї України відгукнулися і створили унікальну колекцію. Засновник музею моделей транспорту Олександр Вдовиченко запевняє: «Відкриття другої зали відбудеться одразу після завершення карантину, оскільки хочеться не просто відчинити двері, але й влаштувати свято для міста. Обов’язково буде запрошено багато гостей та ЗМІ».

Цінова політика, незважаючи на те, що відкривається нова зала, не змінюється — 10 грн. вартість квитка для дітей, пенсіонерів і студентів, для інших — 20 грн. Зали зроблені за всіма нормами, для різних категрій відвідувачів.

Цей музей користується популярністю вже довго. Заклад відвідували відомі люди. Це і артисти знамениті, і гості нашого міста, мери міст, колишній прем’єр-міністр, посли країн Євросоюзу. На День Європи були у нас гості з міст-побратимів.

Олександ Вдовиченко додає: «Музей наш унікальний тим, що сюди приходять шанувальники транспортних засобів і діти, і дорослі, словом від 5 до 100 років. У нас трапилась така ситуація: в музеї були дітки з садочка 5-6 років, у той же час приїхали ветерани Другої світової війни. Саме тоді я зрозумів, що наш музей цікавий для всіх».

Наталія Ленькова