– Вже тиждень відчуваю себе зіркою виноробства і «Королем кульбабок» після того, як статтю про моє вінницьке вино виставили на офіційному сайті ВВС. Бо в Україні про мої вино-вибрики багато хто знає і навіть куштував мої пелюсткові напої. Але щоб слава докотилась аж до Туманного Альбіону? Там, мабуть, всі кульбабки по Англії поховались! – розповів про несподіваний успіх своїх авторських рецептів вина відомий вінницький КВНник Олександр Шемет. – От тільки назвали мене «фермером», і тепер всі підколюють на предмет ферми… Бо, окрім винограду сорту «Бако» на будинку і кількох кущів троянд, всі мої ферми десь по Вінниці та області ростуть…

– Конкуренти по вино-кульбабках в тебе є?

– Які конкуренти, одні дегустатори!

– Але цього року вина із кульбабки буде не більше 10 літрів – тому доступ до бутля буде обмежений…

– На цей 10-літровий «ковток сонця» потрібні лише квіточки кульбабки… Так пише рецепт від «Дядька Гугла»…

А все почалось, як я розповів англійцям, із книги Рея Бредбері «Вино з кульбаби». І після років експериментів вийшло моє унікальне вино… Щоб воно не гірчило, треба весь виноматеріал ретельно перебрати, залити його гарячою водою і вистояти сусло… Звісно, я додаю до нього пару кіло цукру та лимонний сік із родзинками… Але це вже секрет фірми! Ви ж пробували моє вино на фестивалях у Він­ниці… Це для Англії новина!

– Які види на урожай-2020?

– Із трояндами також через цю погоду є питання – вони не такі пахнючі… Тому головні надії залишаються на малину, смородину і виноград! Без вина не залишимось, гарантую!