Через це до ранку рятувальники ліквідовували наслідки негоди – у Вінниці відкачували воду з підвалів підтоплених будинків, а на автодорогах області розблоковували траси, різали дерева і відновлювали рух транспорту.

22 червня о 02:17 годині до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що на вул. Брацлавській, 50 в м. Вінниці внаслідок сильних опадів підтоплено подвір’я одного із житлових будинків. Бійці ДПРЧ-2 за допомогою спецобладнання відкачали понад 30 куб. м води., – повідомляє пресслужба ГУ ДСНС у Вінницькій області.

У Вінниці на вул. Антоновича також сталося підтоплення одразу трьох житлових будинків. Повідомлення надійшло до надзвичайників о 02:30. Там, провівши аварійно-рятувальні роботи, рятувальники відкачали близько 100 куб.м води.

Через сильний дощ підтопило підвал одного із приватних житлових будинків у Вінниці на пров. Затишному. Ліквідовували наслідки негоди бійці ДПРЧ-1, які загалом відкачали понад 25 куб.м води.

До проведення зазначених робіт від ДСНС залучалося 16 чоловік особового складу та три одиниці спецтехніки.

В с. Крушенівка Бершадського району також проводились роботи по відкачуванню води.

Ввечері, 21 червня, після 18-ї години до Служби порятунку «101» надійшло одразу декілька повідомлень про випадки повалення дерев на території Вінницької області.

Підрозділи ДСНС виїжджали на проведення аварійно-рятувальних робіт у чотири райони області. В Тиврівському районі – в с. Сутиски та м. Гнівань. В останньому внаслідок пориву вітру на дорогу впало декілька дерев, а також дерев’яні телефонні стовпи. В Жмеринському районі рятувальники двічі виїжджали на розкряжування дерев, які впали у с. Тартак та на автодорогу поблизу с. Людавка. Також прибирали гілля з проїжджої частини дороги бійці ДСНС у м. Хмільник та біля с. Сокілець Немирівського району.

До проведення зазначених робіт від ДСНС залучалося 19 чоловік особового складу та 5 одиниць спецтехніки.