22 червня о 12:55 до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що в с. Пирогів на будинок впало дерево. На місце події виїхав черговий караул Державної пожежно-рятувальної частини №31 селища Тиврів. Бійці ДСНС за допомогою бензопил розрізали дерево та прибрали стовбур й гілля з будинку. Аналогічний випадок мав місце у с.Стрижавка Вінницького району, де дерево впало на лінію електропередач.

Того ж дня особовому складу Служби порятунку довелося тричі надавати допомогу водіям автомобілів через падіння дерев на проїжджу частину доріг у м.Хмільник на вул.Монастирській, у м.Гнівані на вул.Квітневій, с.Медвеже Вушко Вінницького району, за межами села Козятин Козятинського району та на Немирівському шосе.

Ввечері 21 червня після 18-ї години до Служби порятунку «101» надійшло одразу декілька повідомлень про випадки повалення дерев на території Вінницької області.

Підрозділи ДСНС виїжджали на проведення аварійно-рятувальних робіт у чотири райони області. В Тиврівському районі – в с. Сутиски та м. Гнівань. В останньому, внаслідок пориву вітру на дорогу впало декілька дерев, а також дерев’яні телефонні стовпи. У Жмеринському районі рятувальники двічі виїжджали на розкряжування дерев, які впали у с.Тартак та на автодорогу поблизу с.Людавка. Також прибирали гілля з проїжджої частини дороги бійці ДСНС у м. Хмільник та Немирівському районі поблизу с.Сокілець.

Вночі 22 червня у Вінниці, через рясні опади рятувальникам довелося відкачувати воду з декількох приватних домоволодінь.