У ніч на 22 червня майже в центрі Гайсина вантажівка врізалась у бетонний паркан військової частини А1619 ЗСУ. У ній розташована та сама 59-та мотопіхотна бригада, яка лиш повернулась з передової. Кілька десятків метрів паркану зруйновано вщент, місцеві жителі налякані та обурені, що їхнє місто стало транзитом для багатотонних фур, яким заборонено в’їзд.

– Все сталось у районі автовокзалу. Було близько 01.50 ночі. Ми прокинулись від страшенного скрежету гальмів і потужного глухого удару… Ймовірно, що водій вантажівки заснув і влетів у бетонну огорожу військової частини… “Швидка”, поліція, люди…На щастя, водій живий, – розповіли нам очевидці НП. – У цей час перед фурою їхав автобус, біля стадіону зупинився, висадив пасажира, ще хвилин 5-8 стояв, перед цим було чути наче грім, але грози не було. То вже, як виявилось, спинилася фура… Добре, що ніхто не постраждав. Страшно думати, якби ця багатотонна машина “взяла курс” праворуч, на житловий багатоповерховий будинок, де мирно спали люди. Чому такий транспорт безперервно рухається нашим містом, руйнуючи дороги і не дає спокійно відпочити. Чому це ніхто не контролює? Тим паче для вантажівок існує об’їзна дорога. Кого запитувати, людоньки добрі, і коли вже нарешті це свавілля припиниться?

У пресслужбі обласної поліції нам підтвердили факт ДТП. Збитки, які були заподіяні, наразі обраховуються.

– За кермом вантажівки перебував мешканець Львова. Попередньо встановлено, що він не обрав безпечної швидкості руху та не впорався з керуванням. Крім того, він перебував у стані алкогольного сп’яніння. Ніхто не постраждав. У водія вилучили права і видали тимчасовий талон, автомобіль на штрафмайданчику. Складено адміністративні протоколи за їзду у нетверезому стані та порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна. Матеріали будуть передані до суду.

Віталіна Володимирова