Звістка про те, що у митрополита Симеона, керівника Вінницько-Барської єпархії Православної Церкви України, був виявлений коронавірус, вразила усіх.

Адже владика звернувся до госпіталю ветеранів війни на планове лікування хронічної хвороби. Аж тут раптом після проведеного обов’язкового тестування — така новина. У єпархії відразу ж повідомили про це. Особи, які мали з ним безпосередні контакти, а також співробітники єпархії та священнослужителі кафедрального собору здали тести на коронавірус. У приміщеннях храму проведені необхідні дезінфекційні заходи. У всіх священників та співробітників єпархії тести негативні.

«Настоятель майже місяць не був у соборі. До цього лежав у лікарні. У неділю, коли багато людей, проводимо служіння на вулиці для того, щоб убезпечити кожного. Плануємо це робити надалі», – каже секретар Вінницької єпархії ПЦУ Владислав Демченко.

Просимо вірян молитись за архіпастиря.

Можливо, вірус вразив митрополита вже у лікарні? Таке запитання поставили виконуючому обов’язки директора медустанови Михайлу Гуменюку.

– З великою долею імовірності ураження відбулося ще до того, як владика звернувся до нас, — розповів Михайло Гуменюк. — Адже інкубаційний період СOVID-19 два-три тижні, а тут минуло всього кілька днів – і вже мали клінічні прояви, підвищену температуру. Були набрані всі тести, і коли вони підтвердилися, то спеціальною бригадою «швидкої допомоги» його переправили до інфекційного відділення, де його відразу ж госпіталізували. Після цього тестування пройшли всі: і медперсонал, і пацієнти цього відділення. Жодного позитивного результату не виявлено, ситуація спокійна.

Наразі владика проходить курс лікування під наглядом вінницьких медиків в інфекційній лікарні.