Нагадаємо, уже багато років “чорнобильський диспансер” очолює Даценко В.Г., але у нього завершився трудовий контракт, тому закладом поки що керує виконуюча обов’язки директора Голодюк…

Вінницька обласна рада оголосила конкурс на заміщення вакантних посад. У липні має відбутися конкурс, а у вересні – сесія облради, на якій і затвердять кандидатури.

На зборах трудового колективу диспансеру був присутній депутат обласної ради, голова постійної комісії з питань регулювання комунальної власності та приватизації Олександр Масленніков, який закликав до справедливого відбору працівників трудового колективу  членів конкурсної комісії з відбору керівників закладів охорони здоров’я.

Хоча він сам є одним із членів конкурсної комісії, яка обиратиме керівників комунальних закладів.

На думку представників колективу, це може розглядатись як зацікавленість депутата в тих чи інших особах, щоб сформувати потрібну більшість.

Нагадаємо, що колектив диспансеру з лютого 2018 року доповнився двома структурними підрозділами – Центром спортивної медицини та Центром здоров`я. З початку карантину підрозділи знаходяться у “простої”.

За результатами зборів було обрано два представники колективу диспансеру – Миколу Шевчука, Катерину Рубіну та Віталія Глущенка – з Центру спортивної медицини.

– «Старий» колектив був підготовлений голосувати тільки за «своїх», – розповіли учасники зборів нашому кореспонденту. – Напередодні зборів на медиків тиснули: “голосуй правильно, а то підеш під звільнення, все одно попередній керівник буде керувати».

Люди обурювалися, чому голосування не провадилось таємно, аби не було тиску на співробітників і кожен зміг висловити свою думку вільно.

23 червня у сесійній залі обласної ради відбулося жеребкування щодо добору кандидатур від громадських об’єднань. По «Вінницькому обласному спеціалізованому клінічному диспансеру радіаційного захисту населення» подано 11 заявок, обрано: ГО «Ветерани України Шаргородського району» Івасько Василь Леонідович, ГО «Вінницька обласна асоціація фармацевтів «Кум Део» Просяник Лариса Федорівна, ГО «Українська студентська Свобода» Черних Максим Русланович.

Конкурс на обрання кандидатури керівника цього медичного закладу буде проведений на початку липня. Потім законодавчо дається два місяці для затвердження результатів конкурсу, яке відбудеться на вересневій сесії обласної Ради.

Нагадуємо, що таку процедуру пройдуть і інші 18 комунальних медичних заклади, де вже звільнені керівники.

«33-й канал» і далі буде відслідковувати разом із громадськими активістами перебіг відбору на конкурсній основі цих керівників. Бо, як повідомили нам депутати облради, там може дуже попахувати корупційними схемами…

Катерина Шароварська