Адже мати свого сімейного лікаря — це можливість отримати фахові консультації, пройти обстеження, лікування, а також отримати безкоштовну консультацію вузького спеціаліста.

Тепер навіть підліток, якому виповнилось 14 років, може самостійно укласти декларацію з лікарем первинки. Для підписання декларації потрібен тільки паспорт. За дітей до 14 років декларацію з лікарем підписують батьки.

На первинному рівні пацієнтам відкритий доступ до 17 безкоштовних послуг та 8 лабораторних та інструментальних діагностичних досліджень. Також сімейний лікар виписує електронний рецепт на медикаменти за програмою «Доступні ліки».

Свій лікар — це точка входу до Програми медичних гарантій. Для отримання консультації вузького спеціаліста або обстеження чи госпіталізації безоплатно, у пацієнта має бути електронне направлення. Електронне направлення виписує сімейний лікар. Подбайте про себе і оберіть свого лікаря, якщо ви досі цього не зробили. Електронне направлення від сімейного лікаря – безкоштовний прийом вузького спеціаліста .

Якщо ви вже підписали декларацію, то маєте знати, що електронне направлення виписує лікар первинки, з яким укладена декларація, або лікуючий лікар. Номер направлення приходить пацієнту у СМС за номером, який вказаний у декларації з сімейним лікарем. Кілька направлень можуть бути за одним мобільним номером, приміром, на консультацію спеціаліста і на обстеження. На ваше прохання, лікар роздрукує направлення. Прийшовши до вузького спеціаліста, необхідно показати електронне направлення та паспорт.

Звертаємо вашу увагу на те, що пацієнт може вільно обирати заклад, в якому пройти обстеження чи лікування за направленням. Медичний заклад не має права відмовити пацієнту, аргументуючи це, наприклад, тим, що пацієнт не прописаний на цій території чи направлення виписав лікар первинки з іншого району тощо. Технічно електронне направлення діє протягом року, але краще пройти обстеження у терміни, вказані лікарем. Якщо лікар відмовляється прийняти вас з електронним направленням або каже, що воно не дійсне, телефонуйте на “гарячу лінію” НСЗУ 16-77. Також ви можете самостійно подати скаргу через електронну форму на сайті НСЗУ.

Ольга Сонячна