Особовий склад військової частини 3008 Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України залучається до заходів щодо недопущення масового підтоплення Могилів-Подільського та Ямпільського районів. Там з берегів виходить Дністер. Рівень води підніметься на кілька метрів вище допустимих норм.

-Ніч з 24 на 25 червня ми пережили з великою тривогою і надіємося, що 2008 рік не повториться. Кожної години рівень води у річці Дністер піднімався на 10 сантиметрів. Районною державною адміністрацією, органами місцевого самоврядування, а саме: Михайлівки, Гальжбіївки, Порогів, Цекинівки, Великої Кісниці та Ямполя вживалися усі можливі заходи по недопущенню масового підтоплення. Однак вже зараз ми помічаємо, що у Ямполі вулиці Гонти, Молодіжна, частина Зарічної заливає водою. Кілька будинків відрізані від дороги. Просимо містян підготуватися до евакуації, а усіх мешканців запастися водою, оскільки існує можливість відключення централізованого водопостачання», – прокоментувала голова Ямпільської РДА Людмила Майорова.

Нацгвардійці укріплюють мішками з глиною ймовірні зони підтоплення. Крім того, особовий склад проводить роботу з населенням щодо недопущення панічного настрою та попереджає про можливу евакуацію людей. Наразі рівень води впав, але загроза підтоплень залишається, повідомляють очільники Ямпільської РДА. Відповідні служби та техніка у стані готовності, зокрема і нацгвардійський підрозділ, який дислокується у селищі Пороги, Ямпільського району.

Віра Малафей