В межах міста Ямполя Дністер протікає всього на відстані кількох кілометрів. Найперше для моніторингу ситуації потрібно було на кожен кілометр поставити хоча б одну людину, яка би в режимі онлайн оперативно доповідала про загрозу прориву води на городи, до будівель. Щоб люди знали до кого там, на березі, на своїй ділянці зверталися до цієї людини, пропонували свою допомогу, самоорганізовувалися. Наприклад, власники городів. Але цього зроблено не було. І немає по цей час. Власники городів вже стали в чергу за допомогою від держави.

В районі чимало дронів охороняють поля багатіїв. Але жодного дрона, який би літав зараз в зоні затоплення і моніторив ситуацію я не бачив. Не дивлячись на море відеокамер поліції – зони затоплення в онлайн режимі тут ніхто і досі не показував. Начальники пофотографувалися перед мішечками з глиною, яку насипали прикордонники і бійці нацгвардії, але зав’язок, щоб зав’язати ці мішечки, вони воїнам так і не дали досі. Так ті мішки не зав’язані стоять з глиною і досі без будь якої потреби біля газового господарства, а там де треба було -їх не було. Ось ту, наприклад, де я показую вам.

Як на мене, то я, на місці губернатора, президента за ось такі затоплення городів, яким можна було легко запобігти, зараз знімав би з посад, змушував би платити тих держслужбовців, які організовують рятувальні роботи в час цього незначного паводку.

Паводкова ситуація в районі міжнародного пункту пропуску “Ямпіль-Косеуць” на зараз.