Вінницька область у співпраці з Францією реалізовує проєкт децентралізованого співробітництва, у рамках якого у нашому регіоні планують створити агрокластер, – повідомляє прес-служба Вінницької ОДА.

Днями у Вінниці відбулося онлайн-обговорення реалізації проєкту за участю представників Вінницької області, компанії BETEN Ingenierie та французького агрокластеру Vitagora. Проєкт передбачає співробітництво за чотирма напрямками:

– створення агропромислового кластера із залученням підприємств харчової промисловості регіону;

– створення Агрохабу на базі Вінницького національного аграрного університету;

– вдосконалення сільськогосподарського виробництва та експлуатації водних ресурсів на території Вінниці та області з метою сталого забезпечення продовольством, сприятливого для добробуту споживачів та захисту довкілля;

– налагодження співпраці в управлінні водними ресурсами в сільському господарстві, зокрема організація іригації, поливу відповідно до кліматичних змін.

«У сфері агропромислового виробництва передбачається ознайомлення з роботою агропромислового комплексу Вінницької області та, безпосередньо, з підприємствами — потенційними учасниками агрокластеру. Французька сторона пропонує більш детально ознайомитись з роботою агрокластеру Vitagora», — зазначається у повідомленні.