Нещодавно в мистецькому центрі вінницького Педуніверситету відбувся конкурс «Міс ВДПУ». Яна Павлушенко отримала титул віцеміс. Як змінилось її життя? Ми поспілкувалися з студенткою.

– Яна, ти стала «Красунею 2020» на своєму факультеті дошкільної, початкової освіти та мистецтв, і “Віцеміс ВДПУ”. Чи вплинуло це якось на твоє життя?

– Моє життя помітно змінилось. Я знайшла багато нових друзів. Після конкурсу спорт став невід’ємною частиною мого життя. Зрозуміла, що варто розвиватись у тій сфері, що приносить задоволення. Тому почала вдосконалювати навики малювання, переважно заходи сонця на морі. Конкурс дав зрозуміти, що саме зараз необхідно розвиватись. Він став серйозною для мене міцною мотивацією для реалізації себе в житті.

– Що підштовхнуло тебе на участь у конкурсі?

– Ще у далекому 2014 році, я приходила підтримати Ольгу Мельник, яка на той час здобула перемогу. З тих пір зародилася мрія про учать у конкурсі краси. Коли я вступила на факультет ФДПОМ, чітко знала чого я прагну. На початку листопада староста повідомила про те, що має відбутись конкурс краси на факультеті. На диво, група одразу обрала мене. Дівчата сказали, що я обов’язково маю спробувати свої сили та захистити честь нашого факультету. Здається, ніби весь Всесвіт працював над реалізацією моєї мрії.

– Можливо були якісь цікаві пропозиції після конкурсу?

– Після конкурсу я отримала різні пропозиції, найчастіше – модельний підробіток. Фотографи запрошували на фотосесії, але, на жаль, розпочався карантин, всі зйомки перенеслись. Я взагалі люблю брати участь у фотосесіях.

– Який найяскравіший момент із конкурсу?

-Найяскравішим, звичайно, був момент нагородження. Коли прозвучало моє прізвище, здалось, ніби усі зірки світу засяяли навколо мене. Був на конкурсі момент, через який я не спала ніч до події. Важкою стала мить, коли з українського вбрання за хвилину потрібно було переодягнутись до показу талантів. Я думала, що не встигну, але, на щастя, друзі допомогли.

– Ким ти себе бачиш через 5 років?

– Я обожню професію, яку обрала. Вчителька початкових класів це покликання, сподіваюсь, я себе реалізую. Але конкурс вплинув на бачення світу. Я зрозуміла, що порину ще й в модельний бізнес.

– Ми побачимо тебе на конкурсі «Міс Україна»?

– Я хотіла брати участь у конкурсі «Міс Вінниця 2020», але віддала перевагу університетському. Цей крок дав зрозуміти, що в мене є всі шанси на перемогу. Тому наступний мій етап – «Міс Вінниця 2021». А вже потім зустрінемось на «Міс Україна».

Наталія Ленькова