-Напередодні ми вирішили зробити, як то кажуть, «розвідку боєм». Придивитися, потренуватися та провести час з користю.Серед любителів спортивної риболовлі озеро Уляники є одним із найбільш популярних водойм. Площа води 21, 5 га, всі сектора обладнані містками розміром до 32 кв.м, територія охороняється.

⠀На даній водоймі ми рибалили вперше, тому реакція на природу та дивовижної краси пейзажі була суперпозитивною. Озеро славиться тим, що тут є найбільша риба в Україні, яку кожний риболов спортсмен мріє впіймати, сфотографувати та відпустити, – кажуть вінницькі рибаки Сергій Міщук та Вадим Гальчак. – Риби дуже багато, а невеликі плотва, верховодка, карась, коли прикормлюєш точку, відразу тут як тут, і в тому місці наче вода «кипить»!Основне завдання нашого тренувального заїзду було спробувати декілька тактик ловлі, поспостерігати та проаналізувати свої дії. За дві доби найкращий результат дала тактика, якої зазвичай притримується наша команда. Інші тактики, які ми використовували спираючись на відгуки риболовів, нажаль не принесли бажаного результату. В підсумку, ми мали рибу на 15 300 кг та 14 600 кг, та три невеличких – 5 кг та дві трійки. Було два прикрих схода дуже великої риби. Звичайно, що бажання впіймати 20+ нікуди не ділося, тож, сподіваємося, що на самих змаганнях нам поталанить більше.

Та все одно – емоції супер! Гарна водойма, крупна риба, сильна, яка виявилася достойним супротивником і нам довелося докласти чималих зусиль, щоб таки сфотографуватися з нею! Щодо насадок та прикорму, то використовували наші зернові власного виробництва ТМ «Robin» : конопля ціла, конопля крушена, крушений тигровий горіх, бойли STZ криль . На насадку використовували сніговик, криль на низ.

Бажаємо перемоги нашим землякам!

Валентина Лісова