Обмеження, що торкнулися більшої частини населення, рятували Glovo, Raketa, Mister.am. За допомогою цих служб люди можуть не виходячи з будинку замовляти їжу з будь-якого закладу, чи речі з улюбленого магазину. Необхідно просто зайти в додаток, обрати товар, кур’єра, і все.

Студент 4 курсу Вінницького національного медичного університету ім. М. І. Пирогова Євген Луга почав працювати в Glovo ще до карантину, своїми думками він поділився з нами: «Приступаємо до нашої роботи біля McDonald’s, до речі, найчастіше люди замовляють саме фастфуд. Почав свою кар’єру ще до карантину. Докорінно робота не змінилась, існують тільки певні аспекти, що відрізняються. Ми дбаємо, в першу чергу, про безпеку клієнта, і, звісно, нашу. Забираємо, віддаємо замовлення в засобах індивідуального захисту. Одного антисептика мені вистачає на два дні, шкіра стала дуже сухою. Але ця робота того варта, ми отримуємо гідну заробітну плату».

Студент Вінницького державного педагогічного університету Артем Герасимчук розповідає: «Ситуація у Glovo змінилася, оскільки стало більше карантинних вимог. Постійно повинні бути в масках, безконтактна роздача, повинні десь залишати пакунок з їжею, що ускладнює роботу. Тут дуже вигідно працювати, це є гарний додатковий дохід. Мені подобається те, що тут немає керівника, ти працюєш тоді, коли виходить. Взагалі тут працюють люди різного віку, але основна частина – студенти. Більшість замовлень із McDonald’s, що становить 80%, але це не єдина наша точка. Ми збираємось ще в центрі, в європейському парку, на Пирогова, біля Вишенського McDonald’s. Raketa з’явилась на початку весни, набрала великих обертів, і вже становить велику конкуренцію. Для кур’єра в доставці Raketа вигідніші умови”.

В умовах карантину конкуренція між службами доставки зростає, незважаючи на те, що кожна фірма підписала контракт із певними закладами. Окрім цього, Glovo, на відміну від Raketa, виконує службу доставки не тільки їжі, але й подарунків, напоїв і різних речей. Доставка вигідна не тільки в умовах карантину, бо люди замовляють їжу прямо в офіси, подарунки не виходячи, а речі всі переглядаючи.

Наталія Ленькова