А сьогодні, 30 червня, всі одинадцятикласники України нарешті складають ЗНО з української мови, де стануть на крок ближче до отримання документа про завершення повної загальної середньої освіти.

ЗНО з математики цьогоріч ще не є обов’язковим, на нього зареєструвалися по Вінницькій області всього 7839 абітурієнтів, не з’явилося 1413. А ось на тест з української мови зареєструвалися 15 763, а писали всього 11 773. Відвідуваність становила 74,6%.

Цього року на ЗНО з математики у Вінницькій області не було жодних негативних інцидентів. Нікому не ставало погано та абітурієнти не намагались списати.

Підбадьорити та побажати успіху вирішив Олександр Авраменко – український педагог, теле- та радіоведучий. Він провів у Instagram 220 безкоштовних уроків,  роз’яснював різні теми, які учні важко сприймають. Насамкінець розповів, що інтуїція йому підказує, який твір допоможе написати власне висловлення – роман “Місто” Валер’яна Підмогильного.

Однією з перших написала тест випускниця Вінницької школи №15 Світлана. Своїми емоціями вона ділиться з нами: “Цього року ЗНО було дуже легким, незважаючи на довгий період очікування. Я вже не знала до чого готуватись, звісно, трішки хвилювалась. Зараз буду підраховувати бали. Хочу додати, що дуже гарні інструктори та вчителі попались.”

“Для мене важливо гарно скласти ЗНО, бо в нашому Вінницькому училищі сфери послуг формується рейтинг, за яким визначається, чи буду отримувати стипендію, чи ні. Тому дуже старався. Сподіваюсь, я впорався із тестом,” – поділився Андрій Митров.

Наталія Ленькова