Чи зумисне заразили митрополита Симеона? Медсестра інфікувалась COVID-19, відвідуючи доньку в пологовому. І померла. Чому це замовчує офіційна статистика? В яких дитсадках виявили коронавірус у Вінниці, серед IT-компаній.

І Україна, яка довго через карантин трималась серед країн, в яких було контрольне поширення коронавірусу, вже і в цьому питанні претендує на роль сумних лідерів.

В Європі ми вже 3-ті за кількістю зростань захворювань на Ковід-19. А це означає, що довгоочікувані кордони не відкриють, літаки не полетять, крім спецрейсів. І така ж червона Туреччина та ще кілька країн готові нас приймати. Але чи ризикне хтось?! Вінниця у десятці лідерів серед захворювань.

Хворобу кожного третього медика станції «швидкої» досліджував вже новообраний голова Вінницької ОДА. Знайшов жахливі умови праці і плісняву та наказ негайно перевести цей підрозділ в інше приміщення. А там, за нашими даними, захворіло вже більше 75 медпрацівників. І днями ще три нових випадки. Захворіла лікар та 2 фельдшери.

Але це не єдиний, хоча за масштабами враження коронавірусом вже перший, в області заклад. У Вінницькій області, як і в Україні, щоденно виявляються нові факти заражень як жителів, так і медиків. На вівторок в Україні 6665 мед­працівників захворіло. Але щоденно додається 75-85 нових.