У лікарки з Вінницького пологового будинку №1 виявили коронавірусну хворобу. Після того медичний заклад тимчасово закрили.

Відомо, що інфекцію діагностували у лікарки-анестезіолога. Востаннє на роботі вона була 13 червня і медичної допомоги породіллям чи вагітним не надавала. Тоді ж вона підійшла до керівництва і повідомила, що мала контакт з особою, хворою на COVID-19. Зробили тест, який виявився позитивним. Сталось це 21 червня. Лікарку відразу відправили на самоізоляцію, прийом у пологове відділення призупинили.

Натомість жіноча консультація, яка знаходиться в іншій будівлі, працювала. Після інциденту обстежили 45 співробітників пологового будинку. За словами керівництва, якщо їхні результати будуть негативними, медичний заклад відновить роботу. А жінок, які приїздять народжувати, перенаправляли до інших пологових будинків.

Нашому кореспонденту очільник міського департаменту охорони здоров’я Олександр Шиш підтвердив інформацію щодо коронавірусу. За його словами, пологовий будинок був на карантині тиждень і вже з 29 червня знову почав приймати породіль. Нових фактів інфікування не виявлено.