Це одна з непоправних втрат для багатьох… Вона була порядною, чуйною і безкорисливою людиною, професіоналом своєї справи… Про це на своїй сторінці повідомив вінницький активіст Володимир Черкас.

– На жаль, це не поодинокий випадок. Решта “списують” на різні інші причини смертності, прикриваючи реальну проблему. Влада намагається промовчати про проблему масштабного зараження вінницьких медиків, яке стало приносити непоправні втрати. Короновірус – біда не тільки медперсоналу, а й пацієнтів “швидкої допомоги”. На бригаду видають лише один-два багаторазові захисні костюми, які в подальшому передаються по зміні іншим лікарям. Водії (більшості з яких підтвердили наявність короновіруса) бригад швидкої допомоги взагалі не забезпечуються засобами захисту. Автомобілі перевозять поспіль всіх хворих – після пацієнтів з короновірусом і іншими складними формами респіраторних захворювань, ті ж автомобілі доставляють людей з іншими захворюваннями і травмами, з числа яких також надалі з’являються хворі з COVID-19. Виклик швидкої допомоги стає понаднебезпечним ризиком, – каже Володимир Черкас. – Фактично медицина катастроф і її пацієнти, які перебувають в епіцентрі ризиків, кинута напризволяще… Варто відзначити, що обіцяна надбавка 300% до зарплати за ризик є такою ж фікцією, як і багато іншого. Так, обіцяне виплачують, але це копійки, оскільки вважається ризиком лише час безпосереднього перебування одного медпрацівника з зараженим пацієнтом, а це додатково надбавка не до всієї, і без того маленької, зарплати, а лише за кілька годин в місяць…

Як ми вже повідомляли, за добу виявили 889 нових випадків по країні, з них 19 на Вінниччині.

Сьогодні, 2 липня, підтвердили новий летальний випадок від ускладнень, спричинених коронавірусом. Це дійсно медпрацівниця. В області уже 30 смертей від недуги.

Подробиці читайте у газеті «33-й канал».

Валентина Лісова