У Немирові на центральній вулиці міста хоч яйцем покоти — нове асфальтне покриття, нова розмітка, дорожні знаки і парковка. Жителі поповненої Немирівської ОТГ впевнені, що нова дорога центром міста — це символ руху вперед усієї громади.

Декілька років немирівчани, гості міста та просто подорожуючі нарікали на стан центральної вулиці Немирова. «Такою дорогою їхати – можна ноги поламати», — жартували місцеві і не тільки водії. Бо дійсно усім хотілося, щоб траса державного значення, яка пролягає через Немирів, мала належний вигляд.

– Щоб вирішити проблему центральної дороги в місті, яка знаходилася в дуже жахливому стані, окрім міської ради, нікому це не було потрібно. І фінансового ресурсу в обласної служби автомобільних доріг для Немирова не було.

Два роки тому, міський голова звернувся до народних депутатів України з проханням посприяти у виділенні із держбюджету кош­­тів для Вінницької області на ремонт дороги державного значення, що проходить через центр Немирова. Це питання було вирішено позитивно, в підтримку усієї на­шої ОТГ та місь­кого голови Віктора Качура зокрема, — нагадує хронологію подій заступник місь­кого голови Іван Дзюбак. — На прохання міськради ремонт вулиці Горь­кого було включено в план бу­дівництва доріг області на 2019-2020 роки. Вінницька ОДА пішла в цьому питанні Немирівській громаді назустріч.

Однак, і цього було замало. Щоб рухатися вперед до повної реалізації проєкту необхідно було фінансування з бюджету Немирівської ОТГ. Незважаючи на те, що йшлося про доволі велику суму, міська рада виділила гроші вчасно і в повному обсязі.

Завдяки спільним зусиллям міської ради та обласної державної адміністрації, немирівчани отримали гарний результат на виході — чудову дорогу, яка додає місту гарного вигляду та поліпшує його благоустрій.

На сьогодні у Немирові по вулиці Горького уже в повному обсязі виконано комплекс робіт з встановленням бортового каменя, влаштування двошарового нового дорожнього покриття, облаштовано місце для паркування автомобільного транспорту, встановлено дорожні знаки. Дорожня розмітка тут теж виконана за сучасними технологіями — пластикова — від­свічується і має гарантійний термін три роки. Нова розмітка не тільки посприяє безпеці руху, але й значно прикрасить центр міста.

Нагадаємо, Немирівська ОТГ — одна з найбільших та найпотужніших на Вінниччині і налічує 20 сільських громад.

Міла ПОЛІЩУК
Фото Немирівської міськради