Чому сталася небувала аварія порома, який забезпечував переправу через Дністер на міжнародному пункті пропуску “Ямпіль-Косеуць”? Відповідь на це питання даю я, місцевий житель, незалежний журналіст, злочинно обмежений в правах місцевою корупцією і організованою злочинністю депутат Ямпільської районної ради Вінницької області.

Правоохоронні органи мовчать. Влада місцева і державна мовчить. Як води в рот набрали телеканали. Ніякі рятувальні роботи не здійснюються вже більше тижня. А час іде… Пором МІЖНАРОДНОЇ ПЕРЕПРАВИ (міжнародного пункту пропуску) продовжує сидіти верхом на затопленому, під молдовським берегом, катері дуже сумнівного походження. Одні злочинні діяння тягнуть за собою інші. Якби того катера там не було, пором з причалом просто би причалили до берега. Їх легко і просто можна було б зняти з мілини і швидко відновити до робочого стану. Але проведінню було важливо показати людям ось так, у всій “красі”, весь цинізм транскордонної злочинності тут.

Сьогодні Верховна Рада проголосувала за виділення майже 800 мільйонів гривнів на ліквідацію паводку на Дністрі. Скільки мільйонів з цієї суми перепаде Вінниччині залежатиме від рівня корупції і організованої злочинності в нашому краї.Чим він більший – тим більше окозамилювання, тим більше хапануть.

Із досвіду минулих років знаю, що хапануть немало. Ті що біля корита. І ні СБУ, ні поліція не схоплять ні одного за руку. І нікому не доведуть злочинну бездіяльність в суді і не посадять. Все знову зійде з рук. Єдине, що радує – Дністер неодмінно відомстить своїм мучителям.

А ще дуже боляче мені щодня бачити, як ось за рубежем, в сусідній країні, в зоні злочинної бездіяльності правоохоронних органів, дипломатів, майорить прапор нашої держави. І я не в силі його врятувати. Це гірше ніж полон. Це витончене знущання. Над нами – українцями.