– Це і справді був ультрамарафон. Я випробовував самого себе, і мені це вдалось! Подолав п’ять з половиною десятків кілометрів у бігу та пройшов всі 6 вершин, які заввишки більше 2 тисяч метрів. Це були гори Петрос, Говерла, Барбонеско, Гутен Томнатік, Піп Іван та гірські ребра.

Ми стартували о 00.00 та бігли цілу добу. Це були «скажені» випробовування під грозами, по багнюці й у тумані. Весь «гірсь­кий антураж» тільки підсилював азарт. Найважче бу­ло біля річки Черемош, там повно болота. На якийсь момент здавалось, що ми в ньому по вуха. Було страшно, бу­ло цікаво, бу­­ло небезпечно, але мені вдалось, і я фінішував одним із перших.

У ніч з 19 на 20 червня проходив цей масштабний забіг в українських Карпатах. Чорногірський хребет з`їхалися підкорювати близько тисячі людей зі всієї України, але лише одиниці змогли дійти до фінішу. Серед них наш земляк — вінничанин, 40-річний Андрій Волошко. На запитання, які основні секрети його здоров`я, Андрій відповідає нашому журналісту, що головне — це любити життя та регулярно займатися спортом.

Софія Копач