У Вінниці про відкриття садочків стало відомо ще на початку червня

Щоб заклад запрацював, потрібно було чітко виконати чимало протиепідеміологічних вимог – маски для усіх працівників, жорстка дезінфекція у групах, наявність усіх щеплень у дітей, а ще довідка від батьків про те, що і тато і мама працюють. Ще одна обов’язкова умова – тестування на коронавірус усіх працівників ДНЗ.

Але й після цього в обласному лабораторному центрі фіксують випадки захворювання на коронавірусну інфекцію як серед вихованців вінницьких дитсадків, так і серед співробітників.

Відомо про такі факти у ДНЗ 2, 13, 26, 38, 56, 60, 67.

– Як сталося та було виявлено ураження? Чи працюють і далі ці дитсадки? — запитали у директора департаменту освіти ВМР Оксани Яценко.

– Ще перед відкриттям садочків міський голова Сергій Моргунов зобов’язав усіх співробітників ДНЗ зробити ІФА-тест. Так було виявлено, що двоє працівників уже перехворіли на коронавірус і мають антитіла. Ці дитсадки два тижні були на карантині.

Нові випадки з’являються у дитсадках, які не відкривалися після карантину.

Щодо випадків зараження серед дітей, то вони теж стосуються дитсадків, які або закриті, або ж діти не відвідували садок із початку карантину. Повірте, ми докладаємо усіх зусиль, щоб у дитсадках було безпечно усім учасникам освітнього процесу! – запевнила Оксана Яценко.

Також вона повідомила, що станом на 29 червня у Вінниці працюють 25 комунальних ДНЗ, один приватний та ще один муніципально-приватний.

Із заявлених 2316 дітей дитсадки відвідує лише половина.