Ще рік тому він був успішним школярем, та після семимісячного лікування у Вінницькій дитячій обласній лікарні у хлопчика стався рецидив.

Батьки не змогли мовчати про скоєне, адже єдиного сина — Дмитра – залікували до критичного стану, переконані вони. Зараз вінничанин знаходиться в ОХМАТДИТі.

– 22 серпня Діма почав блювати жовчю, ми відразу звернулися у нашу поліклініку. Нас оглядали, казали, що це просто отруєння, прописали сорбенти і відправили додому. Діма почав приймати препарати, та краще не ставало. Ми обійшли цілий ряд поліклінік, зробили безліч аналізів, все марно, біль посилювався. Коли ми вкотре звернулися у дитячу обласну, зробили УЗД — знайшли новоутворення, потім — пункція. Відразу зробили операцію — це були два жахливих дні реанімації, і перевели в іншу палату, де Дмитро пройшов курс хіміотерапії. Коли лікарі озвучили діагноз, то в мами Ольги був шок. Ми почали лікуватися у ОДКЛ м Вінниця, де відомий онколог Олександр Калінчук запевнив, що вилікує Діму. Тим більше, він заявив, що все узгоджується з Києвом. Точний діагноз ставили довго — не могли визначитися, бо Київ поставив «Т-клітинну лімфому», Вінниця — «В-клітинну». Передали аналізи на Берлін, де у відповіді отримали «Т- клітинну лімфому», а у висновку Вінниця написала »В». Ця жахлива помилка мало не вартувала Дмитрикові життя. Його лікували непотрібними препаратами та не відповідно протоколу. Лікарі дитячої лікарні «ОХМАТДИТ» особисто повідомляють про те, що Вінниця не давала відповідей на їхні запити стосовно лікування Дмитра Шилова, — розповідає хрещена матір Дмитра Надія Дмітрієва, яка звернулася до редакції.

Пані Надія заявляє, що в подальшому буде судитися з лікарями, які призвели її похресника до такого стану. Всі слова цієї жінки підтверджені заключенням по діагнозу Дмитра Шилова. ОХМАТДИТ надав висновок, в якому стверджується, що рецедив та послаблення імунітету спричинено «неправильним діагнозом та неадекватним лікуванням ОДКЛ м. Вінниця».

Для того, аби з’ясувати, чому такі висновки, ми звернулися до ОДКЛ м.Вінниці. Ось що каже медичний директор ОДКЛ м. Вінниці Оксана Морак.

– Дитина поступила до нас у перший раз 28.08.2019 року з підозрою на лімфопроліферативний процес. Це злоякісний процес. Ми зробили дослідження на базі патологічного бюро та відіслали матеріал у Національний інститут раку в Київ. Мали два різних діагнози. Тому наші лікарі, по протоколу, цей матеріал відправили в Німеччину, і звідти отримали діагноз дифузної Б крупноклітинної лімфоми, по якому почали лікувати Шилова. Пухлина повністю зникла, а потім через 3 місяці проблема відновилася знову — зроблено обстеження у Вінниці і підтверджено той самий варіант пухлини, з Берліна. Розпочали лікування, бо виник рецидив. Всі дії узгоджували з Києвом, тому зрозуміти звинувачення з боку ОХМАТДИТу ми не можемо.

Попри розгорнуті пояснення ОДКЛ м. Вінниці відмовилися показувати електронні відповіді на інформаційні запити лікарні ОХМАТДИТу. Тепер єдиним виходом для 12- річного Дмитра Шилова є трансплантація кісткового мозку. Цю операцію не проводять в Україні – лише за кордоном. Сім’я потребує фінансової підтримки, тому просимо всіх небайдужих допомогти врятувати Дмитрика Шилова.

Реквізити: 4149 4991 4075 3011. Ольга Шилова

Софія Копач