Там 50-річний чоловік вбив безпритульного собаку та приготував із тварини страву, якою потім нагодував свою сім’ю, в тому числі неповнолітнього сина. За даними поліції, чоловік раніше притягувався до відповідальності за майнові злочини й перебував під слідством за вчинення крадіжки. Його звинуватили у жорстокому поводженні з тваринами та арештували. Після розслідування та проведення експертиз справу передали на суду.

І вже на самих засіданнях стали відомі моторошні подробиці інциденту.

– Того дня 50-річний чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння. Неподалік свого будинку помітив безпритульного собаку, вирішив завдати цій тварині болю та страждань, — стало відомо нашому журналісту із реєстру судового рішення. — Поряд із ним був 10-річний син. Селянин, використовуючи господарський ніж, перерізав горло собаці. Після того відділив шкуру від тушки, з якої приготував шашлики, та з’їв. Згідно з актом обстеження Ярузької дільниці ветеринарної медицини, причиною загибелі собаки міг стати факт значної втрати крові внаслідок механічного пошкодження тканин, що призвело до зупинки серця.

Сам обвинувачуваний свою вину визнав повністю та заявив, що… змушений був вбити песика.

– Хотів дуже їсти, хоча вдома були крупи, сало тощо. Раніше вже вживав собачатину, однак тварин не вбивав. Собака, якого зарізав, нікому зла не робив. Шкодую про те, що сталося, у скоєному щиро каюсь, — сказав злочинець.

Зрештою, днями Могилів-Подільський міськрайонний суд за сукупністю вироків призначив чоловіку покарання на строк 5 років 6 місяців. Крім того, оскільки подружжя зловживає спиртними напоями, поліцейські передали службі у справах дітей інформацію щодо 10-річного хлопчика, який «виховується в неналежних умовах». Тож цілком можливо, що далі його чекає життя в інтернаті…

Віталіна Трудько