Мене це захопило, та не думала, що можна створити настільки оригінальний на вигляд та неперевершений на смак напій з натурального продукту, — ділиться Марина. Дівчина розповідає, що проблеми з імунною системою зумовили спосіб її життя – здоровий сон, фізична активність та сироїдіння. Та саме лікарські чаї домашнього ґатунку допомогли Марині повернути здоров`я до нормального стану. Листя для чаю дівчина збирає вранці у своєму саду, тоді воно має особливі смакові властивості. Розповідає, що при догляді за садом обходиться без хімії. Головною особливістю «різнокольорових» лікувальних чаїв з сушеного листя є лікувальні властивості. Як виявляється, такий спосіб народної медицини здатен побороти не одну недугу.

– Листя малини допомагає при лікуванні застуди. Чай має темно-зелене, але при цьому досить яскраве забарвлення. Листя вишні містить багато вітамінів – в основному імуностимулюючі, протизапальні та заспокійливі властивості.

Володіючи чималим складом вітамінів і мінералів, листя полуниці і ромашка можуть надати корисну дію практично на весь організм. Колір такого чаю яскраво-жовтий. Та найбільше я рекомендую листя суниці. Нещодавно вченими в них була виявлена елагова кислота. Це з’єднання здатне нейтралізувати канцерогенні речовини, стимулює імунну систему, індукує апоптоз (саморуйнування) ракових клітин.

Чашка чаю з суничним листом допоможе зняти набряки, зменшити біль у суглобах, очистити сечову систему. Також воно містить дубильні речовини, органічні кислоти, флавоніди, глікозиди, катехіни. Процес ферментації та сушіння займає тиждень. Та щоб повністю насолодитися смаком чаю, потрібно зачекати один місяць, — розповідає Марина. — Та варто пам’ятати, що в кожного організму індивідуальне сприйняття трав’яних лікарських рослин. Тому перед приготуванням подібного слід врахувати всі протипоказання.

Софія Копач