«Ми багаті на людей різних спеціальностей. Крім працівників сільського господарства є в нас учителі, правоохоронці, прокурори, судді, інженери та будівельники. Але вище рангу медсестри медиків , на жаль, немає. – розповідають селяни – Була в нас лікарка, але нещодавно вона вийшла заміж і виїхала за чоловіком до іншого місця. А наші села залишилися напризволяще . І тепер нам, людям поважного віку, котрим так потрібна щоденна допомога медиків, доводиться добиратися до райцентру, годинами простоювати у чергах, бо ж хворі збираються з усього району. Можливо, прочитавши цю статтю, у когось з’явиться бажання спочатку побачити наші села на власні очі, поспілкуватися з місцевим керівництвом, людьми, і оселиться в нас свій янгол добра».

– У Плебанівці збудоване чудове приміщення амбулаторії, в котрій є все необхідне для якісної роботи: гаряча-холодна вода, сучасне опалення, утеплене приміщення після ремонту, укомплектовані сучасним медичним обладнанням, різні кабінети, внутрішній туалет, лабораторія, аптека. Одним словом – для успішної роботи лікаря є все – каже депутат районної ради Віталій Майданюк – Не залишиться лікар без житла, знайдемо пристойне для цілої сімї. У другому півріччі запланували купити для лікаря і службовий автомобіль. Працюють дві медсестри і водій швидкої допомоги. А людей у нас живе багато, тож зарплата у сімейного лікаря не буде маленька. У Плебанівці – 2 тисячі чоловік, в Калинівці – 300, і в Перепільчинцях 1400 чоловік. І не варто лякатися невлаштованості та болота – до села збудована асфальтована дорога, проведений газ, діють водопроводи, інтернет. І автобуси курсують, 11 рейсів на добу. У селах три православних і один католицький храми, два дитсадки, два будинки культури, чудова середня школа у Плебанівці і дев’ятирічка у Перепільчинцях. Та й люди тут просто чудові!

Сільський голова Андрій Майданюк (09661831) та депутат районної ради Віталій Майданюк (0892020559) готові допомогти і вирішити усі питання Тож ласкаво просимо до Плебанівки!

Соломія КАЛЮЖКО