Хто б міг подумати, що коли вже за владою «вінницьких» і слід простиг, у країні гумору вони досі «рулять».

Адже саме в м. Калинівці, що на Вінниччині, зареєстрований «95-й квартал». І, як розповідають очевидці часу його реєстрації, «95-й» квартирувався саме тут, тому що допомагав під час виборів тоді народному депутату від Вінниччини Миколі Катеринчуку. А він, у свою чергу, допоміг їм тут прописатись.

А, як відомо, головним режисером іншого, не менш популярного шоу, є також він­нича­нин Олексій Бланар. І він відкрито звинувачує команду «95-й квартал» у викраденні та плагіаті авторських жартів.

– Вони відкрито викрали жарт, який ми — «Дизель студіо» презентували ще 5 років тому – про урок англійської. Навіть репліки не змінили, та це у їхньому стилі. Від імені всієї команди заявляю, що ми таким вчинком обурені, навіть вибачень на свою адресу не почули. Я вважаю, що гідний гуморист не має права так вчиняти. Мабуть, миші, які з’їли зерно в Держрезерві, влаштувалися авторами до колег з «Кварталу». І тепер сценарії можна не вигадувати, а просто перезнімати чужі номери. Звісно, приємно, що нас вже вважають живими класиками, але авторське право в нашій країні ніхто не відміняв. Або я чогось не знаю?! — коментує Олексій Бланар.

Також головний режисер розповідає, що таке спостерігається не вперше, та, попри все, «Дизель студіо» не збирається судитися з «95-м». Та і подібний скандал між головними гумористами не вперше. У від­повідь цим обвинуваченням суперників керівник авторської групи «95-го кварталу» Артем Гагарін на своїй сторінці у Фейсбук прирівняв «Дизель-шоу» до унітазу. Навіть спеціальне відео записав, де підніс телефон до унітазу та включив музику з концерту «дизелів». Таким оригінальним способом показав своє ставлення до інших гумористів країни. Команда «95-го» відмовилася коментувати дану ситуацію і заявила, що не вбачає у цьому серйозної проблеми.

Нагадаємо, що вже 7 років ТОВ «Квартал 95» юридично зареєстрований у Калинівці та вважається в районі одним із бюджетоутворюючих підприємств.

Софія Копач