Вінницька співачка Вікторія Ільчишена, яка виступає під творчим псевдонімом ILCHY, захворіла на коронавірус. Вона ж відразу зізналась через соцмережі про свій позитивний тест і закликала інших берегти себе, бо від інфекції ніхто не застрахований.

– У суботу ввечері я зрозуміла, що щось із моїм організмом не так, тому відразу записалася до терапевта. Після візиту здала тест на коронавірус, і вже наступного дня прийшов позитивний результат. Добре, що як тільки відчула себе погано, вирішила залишитися вдома і добу ні з ким не контактувала.

Я вже на 90% впевнена, що коронавірус підчепила під час відпочинку в Одесі. Багато друзів, які там були зі мною, вже з такими ж симптомами зараз. Одного з них з дуже високою температурою на «швид­кій» вже відвезли до інфекційного відділення.

Як виявилося, він уже був з двосторонньою пневмонією при зустрічі 1 липня, і, швидше за все, є початковим носієм інфекції.

З нашої компанії в Одесі з 30 чоловік вже захворіли 15. Результат моєї комп’ютерної томографії показав, що з легенями все в порядку. Стан не радісний, але я намагаюся не розкисати. Сильний кашель триває, дивні відчуття в грудній клітці, сильна втома і головний біль, температура 37,5 вже 3 дні.

Згадуючи всі подробиці, зрозуміла, що симптоми з’явилися в п’ятницю вранці (3 липня). Просто я на них не звертала уваги спочатку. При цьому я зберігаю працездатність, займаюся справами. Скоріш за все, ми підчепили вірус після того, як відвезли дітей на канікули, — зізнається Вікторія Ільчишена. — Мій випадок — це ще одне підтвердження того, що COVID-19 поруч і ближче, ніж нам здається! Вважаю правильним попередити про можливі ризики і підозрілі симптоми, а не: «це плани масонів, мовчіть, а то введуть вакцинацію, коронавіруса не іс­нує». Хвороба переноситися, як грип, але головна небезпека в тому, що багатьом, особливо людям у віці, він дає ускладнення у вигляді моторошної пне­вмонії.

А тепер реальна історія мого дядька! Він захворів і вирішив, що це звичайне ГРВІ. У нього була невелика температура, біль у м’язах, кашель і головний біль. Через тиждень йому стало дуже погано: він став задихатися! На знімку легень виявилося, що вони так вражені, що дихати самостійно він уже не може. Його доправили в спеціалізовану лікарню, де підключили до апарату штучного дихання. Зараз він вже півтора тижні бореться за життя. А його родина закрита в будинку на карантині. Діагноз — коронавірус.

Вікторія Ільчишена зізнається, що у майбутньому буде інформувати оточуючих про перебіг хвороби, і закликає робити це інших, аби всі контактні особи могли б вчасно здати тест і розпочати лікування.

Додамо, що Вікторія Ільчишена навчалась у школі № 22, а також у школі мистецтв. Родина у неї дуже творча. Співочими в родині були всі, а старші сестри постійно виступали на концертах. Свого часу Вікторія здобула титул найвродливішої «Міс Україна Поділля». Вона — переможниця телепроєкту «Хіт-конвеєр-2019» від телеканалу М2, дворазова учасниця про­єктів «Голос країни» та «Х-Фактор». Нині артистка мешкає із чоловіком та двома дітьми у столиці, де робить все, аби в неї склалась музична кар’єра.