6 липня партія «Голос» відкрила у Вінниці офіс та запросила вінничан у свою команду майбутніх депутатів і голів місцевих рад у Вінниці та об’єднаних територіальних громадах. На презентацію офісу та команди «Голосу» приїхали Святослав Вакарчук та голова партії Кіра Рудик, які представили керівника обласного осередку – народну депутатку, вінничанку Олександру Устінову.

– Я радий представити Вінниці та Вінниччині наш обласний осередок і керівництво регіонального штабу партії «Голос». Бо ми йдемо на вибори у громади від єдиної партії, яка не опирається на олігархів і за якою стоять прості, чесні люди. Вінниччина для мене майже рідна, бо вся рідня моєї мами із Могилева-Подільського… І я добре пам’ятаю, як бабуся розказувала мені про те, як пішки йшла із Могилева до Вінниці та молилась Богу за Україну. Нині за Україну молимось і боремось ми. І наш «Голос»! Який буде чутно по всій країні, — заявив 6 липня Святослав Вакарчук у Вінниці, де разом із вінничанами та керівником партії представив голову Вінницького осередку – народну депутатку, вінничанку Олександру Устінову. — Вінниця — перше місто, де ми презентували місцевий осередок. Частина нашої команди пройшла парламентські вибори. Це люди, які допомагали нам перед виборами до ВР… Також ми запрошуємо вінничан у нашу команду, але бажано без партійного минулого. В серпні буде з’їзд «Голосу», який затвердить кандидатів… Нині ми формуємо команду і закликаємо вінничан долучатися до нашого «Голосу», — пояснила Олександра Устінова.

Олександра Устінова і Кіра Рудик

А голова партії «Голос» Кіра Рудик окреслила плани партії на осінніх виборах на Вінниччині та по Україні.

– Беремо до себе, до нашої команди чесних і відкритих людей… Перевіряємо минуле, разом виборюємо майбутнє! Це люди із різних сфер бізнесу, люди, які вже просувають Вінницю як одну із 6 «столиць» ІТ-бізнесу в Україні. А Олександра Устінова очолить нашу команду на Вінниччині, – зазначила Кіра Рудик.

За 2 години до візиту Святослава Вакарчука до Вінниці його соратники представили у пресклубі місцевий «Голос», який буде йти в ради ОТГ і міську раду Вінниці. Серед членів місцевого осередку — люди із різних сфер: ІТ-компаній, малого бізнесу, волонтери та представники районів Вінниччини. До речі, під час короткого брифінгу Святослав Вакарчук відкрито прокоментував свою заяву від 11-го червня, коли він написав заяву про складання мандата народного депутата…

Сьогодні він так сказав про українську політику:

– Я думаю, що українська політика вимагає не просто голосних слів, а конкретних дій. Коли ми йшли в парламент, я казав, що моє завдання – привести до влади нових людей. Я цю місію виконав. Сьогодні в партії новий лідер – Кіра Рудик. Я вважаю, що приклад, який я показав: партія – це не партія однієї людини, а насправді велика команда. Я залишаюсь тут, ми йдемо разом далі, – зазначив Святослав Вакарчук. – І тепер у нашій фракції у парламенті дотримано гендерний баланс 50/50… А стосовно ролі жінок, то вся наша історія України показує: жінка — символ мудрості, краси та продовження козацького роду…

Вакарчук у Вінниці вперше без концерту

– Ви не боїтесь передати владу в своїй партії жінкам?

– Я пишаюсь, що «Голос» на Вінниччині очолила ваша землячка — безстрашна і сильна, хоча дуже тендітна жінка. А ще Саша дуже наполеглива і дуже системна, — відповів Святослав Вакарчук. – Знаєте, сьогодні в українській політиці і суспільстві дуже не вистачає цієї наполегливості і системності… Зараз такий час, коли люди, які найбільш достойні представляти виборців у місцевих радах, насправді найбільше потребують вашої підтримки. Тому що перед виборами особливо загострюється боротьба за владні крісла, за гроші, за повноваження, у хід ідуть будь-які аргументи, будь-які методи.

І, як бачите, партія «Голос» – це не партія однієї людини…

– Ви вдруге вирішили скласти мандат народного депутата… Розчарувались у політиці?

– Ви не повірите, але за ці два тижні, відколи я дозволив собі не ходити на засідання Верховної Ради, відбулось стільки політичних зустрічей!.. Скільки я не мав до того, бо бракувало часу і деякі речі тепер стають виднішими. Зараз я вважаю, що головне завдання партії «Голос» – зробити так, щоб ті щирі наміри таких людей, як Олександра Устінова, не пройшли непоміченими… І щоб люди їх оцінили. А друга річ — зробити так, щоб всі проєвропейські демократичні сили в країні, яких є достатньо, не дай Бог, не розсварилися, щоб пам’ятали, що їхня основна мета — це українська сильна незалежна європейська держава. Важливо, щоб зараз, перед виборами, ніхто не зробив ворогами тих, хто насправді має разом йти вперед і боротися за краще майбутнє….

Екскурсія для Вакарчука по центру Вінниці

Водночас лідерка «Голосу» на Вінниччині в цей день заявила про плани на осінніх місцевих виборах у Вінниці.

– Я вінничанка і прагну змінити рідне місто на краще, – каже Олександра Устінова. – Тому головний критерій для нових членів нашої команди – фаховість, порядність та патріотичність. Нам важливо, щоб ці люди розділяли наші погляди і цінності… Та мали досвід успіху в певній сфері, в якій вони хочуть змінювати Вінницю. Попереду внутрішній партійний праймеріз, і в серпні оберемо найкращих у кандидати в депутати та голови, які представлятимуть «Голос» на місцевих виборах в ОТГ та до Вінницької міської ради.

– У вас вже є кандидат у мери Вінниці?

– Ми нині не обговорюємо це питання… Йде формування команди в обласному центрі та в Хмільнику, Бару, Ладижині та інших містечках Вінниччини. Ми робимо ставку на нові обличчя.

– А заміна одразу 3-х ТОП-посадовців у області — це знак?

– Це знак «закручування гайок» перед виборами… Бо рейтинг «Слуг», перш за все у Вінниці, різко почав падати, і це показник ставлення до цієї людей до центральної влади. Нагадаю, що я мала і маю багато запитань до статків нового прокурора Вінниччини. Бо по цьому пану було вже декілька журналістських розслідувань, які показали, що за життя ця людина не могла б чесно заробити своїх статків… Свого часу в Київській області ця ситуація дуже широко обговорювалась, і тепер цю людину призначають в нашу область. Так само є питання до керівника поліції із Одеси по 2 травня 2014-го року, які досі не закриті… Як народний депутат я вважаю, що над областю ставлять черговий експеримент, і ми про це будемо голосно говорити! І вінничани такі люди, що подібного терпіти не будуть… Бо те, як палили шини під адміністрацією Президента і виганяли Шевцова із Вінниці ніхто не забув. І я перша буду підіймати вінничан у разі закручування цих «гайок»…

Особливий театр Марини Ревенко із Святославом

– Як змінилось ваше життя після обрання народним депутатом від «Голосу» до Ради?

– Я стала набагато менше спати, їсти, бо немає коли, і це велика відповідальність перед людьми, які мене обрали…

– Ви знаєте, що кілька депутатів у Вінниці вже купили на вибори 18 тонн гречки для підкупу?

– Можу вам гарантувати – «Голос» голоси не купуватиме!

Запрошуємо у вінницьку команду партії «Голос»! Наш офіс №119 знаходиться у Вінниці по Хмельницькому шосе, 4. Свої анкети присилайте на адресу: vinnytsia@goloszmin.org. Наш сайт https://bit.ly/2Ck4EWC.