У листопаді 2019 року ми отримали лист від жителів села Пеньківки, де вони просили вплинути на сільського голову, аби той провів освітлення на двох сільських вулицях.

Наших кореспондентів Віктор Петрюк запевнив, що не пізніше II кварталу 2020 року вулиці будуть освітлені.

– Освітлення немає, та й і ніхто не збирається його проводити. Одна відповідь – грошей немає, і крапка. Ніхто не думає про людей, а якщо терміново потрібна допомога, «швидка» не може нормально доїхати. Якщо голова сільради не справляється, то для чого було іти на другий термін? – прокоментувала поточну ситуацію пенсіонерка Тетяна Іванівна, яка живе на «темній вулиці».

Селищний голова має своє бачення ситуації.

– Карантин завадив виконати роботи у вказаний термін. Через те, що дозволені кредитні канікули, сільрада не отримує податки. Маємо заборгованість по заробітній платі. Як тільки розрахуємось з людьми, візьмемось за освітлення. Думаю, не пізніше липня розпочнемо роботу. Наразі розпочали закупівлю матеріалів на загальну суму 20 тис. грн., – пообіцяв Віктор Петрюк.

Отже, виходить, що у всьому винний «коронавірус». Маємо те, що маємо. До виборів залишилось кілька місяців, час швидко пролетить. А там, як-то кажуть – обіцяного три роки чекають…

Катерина Шароварська