Купа народу, все дорого та каналізаційне «гі…но» біля пляжів по всьому узбережжю… Такою я запам’ятав Одесу з дитинства, коли 12 раз на канікулах відпочивав зі всієї родиною на цих берегах!

Але карантин явно вплинув на цю південну «Перлину» України, бо нині криштально чисте море навіть за 100 метрів біля затонулого танкера «Делфі»!

А після масштабного «взяття Одеси» на День Конституції курортниками зі всієї України пляжі напівпусті… А ціни на легендарному базарі Привоз взагалі приємно шокують цінами, які на половину продуктів дешевші за вінницькі! І не комедія чи жарти Жванецького!

– Всіх налякали нафтою в морі, інфекційною паличкою та «самашедшими» цінами, а насправді тут Рай! Бо після справді шалених «конституційних» вихідних Одеса заспокоїлась і увійшла в ритм спокійного відпочинку… І всі 99% тут без масок! Для нас після Вінниці це був треш! , – розповів вінничан Андрій, що нині відпочиває на пляжі вздовж Французького бульвару. – Бо лежак на півдня 25 гривень, келих пива на пляжі 25-30, борщик подають прямо тут за 60. А як ти не ледачий і поїдеш зранку на Привоз, то тримайте свої нерви в кулаку. Бо ціни дійсно народні – качан сирої кукурудзи 7, кіло картоплі 8, огірки-помідори по 20, перці – 25! А за найкращу в світі одеську тюлечку просять 60 за кіло… І є навіть риба із окупованої Керчі! Але як? Креветки 100-200 за кіло, живі краби – 100, мідії в панцирі та живі битки крупні по 50… А вершина цього «бенкету» – це спеціальний одеський бекон по 170 за кіло, якого не має навіть у Вінниці! Хоча сало вінницьке сюди на Привоз возять і торгують ним про 120, а не 300 як в Києві на Бессарабці. І ще одна деталь – домашній сир продають по 60-65 гривень, а не 80, як у Вінниці… Тому не лякайтесь паличок і цін, а ловіть літо за хвіст на його спекотному екваторі. І оксамитовий сезон ніхто не відміняв. А поки пірнаємо у прозоре Чорне море… І закуповлюємо смаколики додому, бо з пустими руками хто ж їде із Одеси?

Ось такий огляд цін застав наш кореспондент під час короткого 2-добового візиту до Одеси. До речі, на Одесу вже ходить Інтерсіті, рейсові автобуси та Бла-бла-кар… Ціни від 250 до 368 гривень із особи в одну сторону.

Відпочивайте, радійте і купайтесь…

Із Одеси