До проведення навчань «Гвардія — 2020» залучалися органи військового управління Національної гвардії, Збройних Сил та Державної прикордонної служби України. Всі його учасники відпрацьовували спільну мету — наростити оперативні спроможності щодо управління об’єднаним угрупованням військ у ході ведення стабілізаційних та оборонних дій під час відсічі збройної агресії.Легендою навчань, був перетин кордону незаконними збройними формуваннями, які намагалась захопити плацдарм для розвитку наступу із захопленням деяких населених пунктів, – повідомили у групі інформації та комунікації військової частини 3028.

«За загальним задумом військова частина здійснювала ведення стабілізаційних та оборонних дій під час відсічі збройної агресії спільно з іншими військовими формуваннями у визначеній зоні відповідальності, а також виконувала завдання з боротьби із диверсійно-розвідувальними групами противника, – прокоментував командир військової частини 3028 полковник Богдан Вакулко. – Взагалі наш полк та Нацгвардія вперше бере участь в таких масштабних українсько-військових навчаннях».

Також в ході командно-штабних навчань Калинівський полк провів тактико-спеціальні навчання в складі батальйону, шляхом виставлення мобільних блок-постів, рухомих автопатрулів, охорони державно-важливих об’єктів та обладнанням ротного опорного пункту з прикриттям кордону.

За результатами навчань гвардійці військової частини 3028 Західного оперативно-територіального об’єднання НГУ показали свою спроможність та готовність до виконання поставлених завдань, отримавши високу оцінку від Командування Нацгвардії України та Генерального штабу ЗСУ.

Валентина Лісова