У художньому проєкті — фото 12 матерів з різних куточків України, які втратили синів під час бойових дій з російським агресором, але живуть далі й займають активну громадянську позицію. На світлинах красиві, святково вбрані жінки — у вишиванках, намистах, дизайнерських головних уборах, а в очах невимовний біль матері, котра втратила найдорожче — свою дитину.

Серед учасниць – і наша землячка Інна Наумова, мама загиблого героя Вадима. У квітні 2013 року був призваний на строкову службу. Взимку 2013-2014 років брав участь в охороні громадського порядку в Києві під час Революції гідності. Був учасником Антитерористичної операції на Донеччині як снайпер 3-го батальйону оперативного призначення Національної гвардії України під позивним Дозор. 1 вересня 2014 року Вадим прийняв свій фатальний бій. Він ще встиг попередити своїх побратимів про наближення ворога, коли отримав поранення. Далі з солдатом обірвався зв’язок, ймовірно, він потрапив до рук бойовиків. Тільки в кінці листопада рідним повідомили про страшну втрату. Вадим нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно). Рішенням сесії міської ради Вадиму Наумову присвоєно звання «Почесний громадянин міста Козятина». Багато героїнь даного фотопроекту не дочекалися з війни єдиного сина.

Ця виставка — найкраща пам’ять про наших героїчних синів, які віддали життя за вільну Україну. Виставка перебуватиме у Козятині до 23 липня.

Валентина Лісова