Вже майже місяць, як знищені повінню через злочинне недбальство і кругову поруку транскордонної злочинності міждержавний пункт пропуску «Ямпіль-Цекинівка» і міжнародний «Ямпіль-Косеуць». Задовго до цього, кілька років тому, був геть розкрадений місцевий пункт пропуску «Ямпіль-Косеуць». Вдумайтеся: зараз з 5 існуючих на папері місцевих пунктів пропуску в робочому стані залишилися лише два на цій ділянці кордону. Зрозуміло, наша держава, десятки тисяч людей несли і щодня несуть великі моральні і матеріальні втрати через це злочинне діяння.

Але незважаючи на те, що так багато минуло часу – у цій зоні злочинно-стихійного лиха не помітно ні керівництва Вінницької області, ні міністрів з Києва, ні активності куплених-перекуплених телеканалів, ні політичних партій, які готуються брати владу на місцях у жовтні. Стоїть тут, на Дністрі, зараз мертва гробова тиша…

Прикордонники, митники при тім не хвилюються, їм зарплата з бюджету йде. Їх з роботи ніхто не звільняв…

Як не дивно, першим цей армагеддон на кордоні помітив народний депутат Генадій Вацак, який нещодавно проводив в Ямполі дуже скромну зустріч з виборцями. На ній це, далеко не місцевого значення, питання було поставлено в центр уваги. І що ж?

Кільканадцять годин тому нардеп відзвітував про наслідки наказу виборців з Ямполя в Інтернеті так: «Щойно завершилось засідання комітету з питань транспорту та інфраструктури. Підняв питання, що турбують ямпільчан: переправу Ямпіль – Косеуць. Тут потрібне державне втручання, адже подібні питання в межах компетенції держави Україна.

Про те, що відновлення паромного сполучення є архіважливим для мешканців міста та району, зрозумів на зустрічі з виборцями в Ямполі. Позицію активно відстоював місцевий журналіст, депутат райради Василь Кізка.

“Куй залізо, поки гаряче”, тож при першому ж засіданні комітету озвучив проблематику та вивів питання в коло найгостріших регіону… Разом з тим підняв питання щодо нещодавньої надзвичайної ситуації в Могилеві-Подільському з викидом паливно-мастильних матеріалів у річку Дністер з приватного теплохода та негативного впливу на екологію Придністровського регіону.

Обидва питання взяті на особистий контроль заступником міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Наталією Форсюк».

Як кажуть, красно дякуємо народному депутату за виконану роботу, на яку ми, виборці, його наймали. Хоч поєднувати чи прирівнювати аварію, спричинену природою і людьми, злочинцями – міждержавного і міжнародного пунктів пропуску з якимсь там малюсіньким катером в Могилеві – це те саме, що порівнювати моську із слоном, пане Вацак. Таке поєднання, на мій погляд, лиш применшило значення і величину біди на кордоні в районі Ямполя і Цекинівки.

І все ж – дякую народному депутату. Бо якби не він… Здалося б, що на цій ділянці державного кордону української держави вже немає.

Тепер дуже важливо контролювати, що буде зроблено? Як держава думає мати, утримувати надалі міжнародний пункт пропуску “Ямпіль-Косеуць” і міждержавний “Цекинівка-Сорока”.

Геннадій Геннадійович, вимагайте в столиці радикальних змін тут, підключення МЗС. Таке злочинне безглуздя десятиліттями не може продовжуватися! Ці пункти пропуску для держави Україна, для Європи, а не лиш для Ямпільського району чи Вінницької області. ЦЕ НЕ МІСЦЕВІ ПУНКТИ ПРОПУСКУ! І будь ласка, більше деталізуйте  причини аварії паромів, як ми з вами і мали мову. Хто винен в тому, що сталося: яка держава, які конкретні люди? На повінь списати злочини мафії і взяти від держави бідної великі гроші – розуму багато не потрібно. Розберіться, будь ласка, хто винен!? Ставте питання, щоб засоби переправи належали державі Україна, щоб вони були державними, нашими (якщо Молдова не справляється з обов’язками перевізника тут), а не якогось молдовського приватника, який не здатний нормально обслуговувати цей об’єкт стратегічно важливий не лише для України і Молдови.

Прошу вас – добийтеся посадки в тюрму винних у знищенні Ямпільського місцевого пункту пропуску, міждержавного в Цекинівці і міжнародного – тут. Зверніться з депутатським запитом до пана Авакова.

Зараз злочинний світ прикриває аварію на цих пунктах пропуску пандемією, маскує нею те, що сталося. Але незабаром карантин може бути відмінений – і що?.. Вже зараз ці переправи потрібні дипломатам, багатьом іншим категоріям людей для невідкладного перетину кордону. Йде війна і вони можуть в будь який момент бути дуже потрібними з метою допомоги Україні із заходу.

Але, звісно, якщо ви, там в Києві, вважаєте, що Росія нападатиме і зі сторони Молдови, де вона, як відомо має силу і воєнну, і політичну – то закривайте очі на знищені вже переправи, давайте команду на риття окопів по берегу Дністра, на будівництво фортифікаційних споруд, як це було в 1992 році, в час війни на Дністрі, котра призвела до вторгнення сюди і укріплення надовго так званих «вєжлівих мірних чєловечков Москви», котрі зараз складають тут смертельну загрозу, для цілого регіону країн. Але покажіть якусь свою політичну позицію, стратегію – означте її тут, не каламутьте воду в Дністрі, бо вона й так за останній час дуже скаламутилася на радість нашим ворогам.

Дуже сподіваюся, що народний депутат Г.Вацак побачить проблему Дністра, переправ, судноплавства, злочинності, російського впливу тут і загрози вище містечкового рівня.

❗️ПРО ЯМПІЛЬСЬКУ ПЕРЕПРАВУ ТА НП У МОГИЛЕВІ- ПОДІЛЬСЬКОМУ❗️🔹Щойно завершилось засідання комітету з питань транспорту та інфраструктури. Підняв питання, що турбують ямпільчан: переправу Ямпіль – Косеуць.Тут потрібне державне втручання, адже подібні питання в межах компетенції держави Україна.Про те, що відновлення паромного сполучення є архіважливим для мешканців міста та району, зрозумів на зустрічі з виборцями в Ямполі. Позицію активно відстоював місцевий журналіст, депутат райради Василь Кізка. "Куй залізо,поки гаряче", тож при першому ж засіданні комітету озвучив проблематику та вивів питання в коло найгостріших регіону. Разом з тим, підняв питання щодо нещодавної надзвичайної ситуації в Могилеві-Подільському з викидом паливно-мастильних матеріалів в річку Дністер з приватного теплохода та негативного впливу на екологію Придністровського регіону. Обидва питання взяті на особистий контроль заступником міністра інфраструктури з питаню європейської інтеграції Наталією Форсюк.

Posted by Геннадій Вацак on Wednesday, July 15, 2020