10 липня районна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки надзвичайних ситуацій вирішила закрити на карантин на два тижні ПСК «Тульчинський ринок».

А все тому, що у місцевої продавчині коронавірус. Тиждень вона начебто ходила з температурою,тоді звернулась до лікаря, і тест виявився позитивним. Провадиться дезінфекція. П’ятьом контролерам, які мали контакт із хворою, роблять тест на коронавірус. Планують протестувати й інших продавців. Інфікована жінка зараз у лікарні в стані середньої важкості.

Як розповіли нашому журналісту місцеві підприємці, захворіла продавчиня з м’ясного павільйону, яка торгувала копченостями. Втім, чимало хто взагалі сумнівається, що це правда.

– Є інформація, що у жінки лише двостороння пневмонія, а ковіду нема. Й вся ця ситуація створена навмисно, бо у місті вже давно йде боротьба за ринок, частину якого один з депутатів хоче через підставну особу прибрати та приватизувати. І цілком можливо, що ситуація з ковідом лише на руку, і людину могли підкупити… Адже підприємцям не раз погрожували, що приберуть будь-якими методами, — кажуть місцеві підприємці. — Дивує і саме рішення районної комісії, де вказано про закриття ринку, і зобов’язують всіх пройти тест. Але якщо люди будуть вдома два тижні на самоізоляції, то для чого тоді тестування? Більш того, після закриття багатьох підприємців перевели на інший приватний ринок, 100 гривень беруть з машини за в’їзд… І нікого не тестують. То хіба це справедливо?