Незабаром відбудеться відкриття першого дитячого театру у Вінниці. Про це ділиться з нами його засновник Карен Варданян. Він професійний актор, який навчався у КНУТКШЕ ім. Карпенка-Карого за спеціальністю «актор театру і кіно», викладав акторську майстерність, закінчив магістратуру з відзнакою.

– Я все життя мріяв відкрити власний дитячий театр. Тим більше, що у Вінниці немає такого театру. В юного покоління немає можливості розвитку, а дорослі вже їдуть у Київ, там і залишаються. Моя мета – розвивати рідне місто. Саме умови карантину надихнули мене на нові можливості, бо проби відбувалися онлайн, – розповідає Карен Варданян.

– Для кого ще робити? Діти – це наше майбутнє. Ми повинні створювати їм всі умови розвитку, тоді і країна підніметься. У моєму театрі будуть професійні викладачі, які мають великий досвід. Головним режисером буде Дар’я Любченко, яка має 9 років стажу викладання. Вона навчала акторської майстерності у дитячих гуртках Києва, також проводила майстер-класи для дорослих, – каже Карен Варданян.

– У театрі навчатимуть хореографії, вокалу, акторської майстерності. Коли ж відбудеться відкриття?

– Ми плануємо від­криття театру у вересні. Це буде в центрі міста, аби всім було зручно добиратись. Групи вже набираються. Вік дітей від 4 до 6, від 7 до 11, від 11 до 14 та 15+. Чи буде гучним відкриття? Все залежить від спонсорів. У будь-якому разі будуть кульки, музика та конкурси. І, в першу чергу, ми прагнемо, щоб у дітей була якісна апаратура, світло, нове обладнання. Всі умови для комфортного розвитку творчої особистості в театрі, який не поступиться столиці.

Наталія Ленькова