Свої думки про скандал з «неякісними дітьми» з бідних родин вирішили висловити відомі вінничани.

Нардепка від «Слуги народу» Галина Третьякова обурила всю українську спільноту своїми висловлюваннями про «низькосортних дітей».

Вона заявила, що «низький сорт» — це діти, які народжені в бідних сім’ях, і сказала, що в безробітних народжуються діти низької якості. Навела приклад Великої Британії та Сінгапуру, де вживають жорстких заходів щодо таких людей — малозабезпечених.

Вінничани не змогли стояти осторонь та вирішили заявити і про свою думку. Як виявилось, серед творчої, культурної, інтелектуальної інтелігенції Вінниччини також є вихідці з простих родин та навіть ті, хто взагалі виріс без батьків. Двоє з них вирішили розповісти свої історії та заявити про свою думку на рахунок висловлювань «народного депутата».

Майстер спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу, вінничанин Іван Чупринко:

– Моє дитинство було непростим. Батька свого я ніколи не знав та не бачив. Народився я в Одесі «на зоні». Мама за грати потрапила вагітною. Відразу написала на мене відмову. Мене забрала на два роки тітка, потім школа- інтернат. Своєю мамою називаю Катерину Петрівну — виховательку. Рідна матір, яка мешкає у Крижопільському районі, інколи дає про себе знати. У Брацлавському інтернаті я почав займатися спортом. Вчитель фізкультури помітив мої успіхи та запропонував подальший розвиток — чемпіонат області. Я переміг і загорівся бажанням стати спортсменом, і зараз я вже чемпіон України. І категорично не погоджуюсь з такими висловлюваннями у бік малозабезпечених дітей.

Один з найвідоміших фотохудожників України, вінничанин Костянтин Ревуцький:

– Дитинство було далеко не медове. У мене звичайна сім`я — мільйонерів серед батьків немає. Але такими грубими висловлюваннями я обурений до глибини душі. Вважаю, що не можна судити дітей за матеріальним станом сім`ї, в якій вони народилися. Я знаю за своїм досвідом, що при великому бажанні можна досягти будь-якої висоти. А подібні висловлювання щодо дітей можуть лише скалічити їхню дитячу психіку.

Софія Копач,
Вікторія Микитюк