Під час карантину майже всі спортсмени Вінниччини тренуються самостійно та навіть беруть участь у змаганнях.

Нещодавно наші тхеквондисти виступили на чемпіонаті світу «Martial arts World championship 2020. Series B». Всі вони представляли ладижинський клуб «Сіндо». За медалі боролися бійці віком від 12 років і старше із Європи, Азії, Африки і Америки. Учасники вдома записували на відео виконання формальних комплексів і відсилали його до організаторів.

Представники Ладижина вибороли десять нагород. Зокрема золоті медалі взяли Інна Трохименко та Іванна Цапніна. Крім того, у своєму розділі, а саме представляючи кіокушинкай карате, чемпіонкою світу стала Настя Дузяк. «Срібло» вибороли Оксана Мельник, Ірина Коновал та Влад Антонюк, «бронзу» завоювали Дарія Мигулько та Олег Бондаренко.

– Я почала займатись кіокушинкай карате ще в третьому класі, — розповіла нам Настя Дузяк. — Зрозуміло, що відразу у спорті ідеально нічого не виходить. Та я працювала над собою. Першу перемогу здобула у Гайсині на змаганнях. На сьогодні маю десятки медалей та грамот, чорний пояс із карате кіокушинкай. Отримала його 2015-го, за рік — звання майстра спорту. Карате — не контактний вид спорту. Лише легко торкаємося противника. Рідних на змагання не запрошую. Відволікають. Розповідаю їм про досягнення вже після турнірів.

«Граючий» тренер Сергій Брушніцький має дві срібні медалі. Але особливо зрадів успіхам своїх паратхеквондистів, вихованців ДЮСШ Вінницького регіонального центру «Інва­спорт». Це спортсмени із ураженням опорно-рухового апарату (ДЦП). Тим паче, що днями стало відомо про нові їхні здобутки – перемогу на чемпіонаті Virtual Range open poomsae and Рara pооmsae championship 2020, що відбувався у Великій Британії.

Віталіна Володимирова