Мотоциклісти вночі ганяють містом та створюють “шалений шум”. Вони не дотримуються швидкісного режиму, що створює небезпечні ситуації. Тільки за останні шість днів у Києві в дорожньо-транспортних пригодах постраждало десять мотоциклістів, які потрапляли в ДТП практично кожен день та шість велосипедистів. У Вінниці також збільшується кількість постраждалих.

Нагадаємо, що ще в серпні 2019 року саме у Вінниці з’явилась пропозиція обмежити рух мотоциклістів вночі. Ця петиція тоді набрала 356 підписів з 350 необхідних. Але міська рада послалась на статтю 41 Конституції України: “Кожен має право володіти, користуватися і розпоряджатися своєю власністю, результатами своєї інтелектуальної, творчої діяльності. Громадяни для задоволення своїх потреба можуть користуватися об’єктами права державної та комунальної власності відповідно до закону”.

Тому й досі мотоциклісти пересуваються порожніми нічними вулицями міста на великій швидкості, створюючи при цьому незручності та небезпеку для пішоходів й інших учасників дорожнього руху. До того ж “нічні гонщики” переобладнюють свій транспорт для того, аби він видавався гучнішим. До цього, ще й вмикають гучну музику.

Звісно, згідно з чинним законодавством України присутні штрафи за за збільшення швидкості. Перевищення швидкості на понад 20 км\год, сплата 255 грн, за збільшення понад 50 км\год – 510 грн. Розмір штрафу буде вдвічі меншим, якщо сплати його протягом 10 днів, а загалом на оплату дається 30 днів. Але такі цифри, як ми бачимо, водіїв не лякають.

Посилання на петицію – https://petition.president.gov.ua/petition/99016?fbclid=IwAR0ftUwKYTep4sLAfWi6oG-45tKOj-aW-izb-JFsvy_aqxIV1UeOk3apj7k

Наталія Ленькова