Тільки розумні люди, здатні слідувати рекомендаціям з безпечного поводження під час пандемії коронавірусу. Таким, як от: дотримання соціальної дистанції, правильне носіння маски, миття рук тощо. Такий висновок зробили науковці після проведеного дослідження.

Так, у статті британської газети “Дейлі Мел” описується дослідження проведене в США, в країні з найбільшим у світі рівнем захворюваності на короновірус. Суть дослідження полягає в тому, аби виявити чи залежить від інтелекту, дотримання людиною певних правил під час пандемії.

Обстеживши понад 850 американців, науковці дійшли висновку, що ті хто відмовляється дотримуватися цих норм, зазвичай мають нижчі інтелектуальні здібності порівняно з тими, хто дотримується протиепідемічних заходів.

Виявляється все залежить, від обсягу короткострокової пам’яті. Чим більший її об’єм, тим вірогідніше, що людина слідуватиме рекомендаціям.

Люди з “масштабнішою” робочою пам’яттю краще усвідомлюють, чим нехтування рекомендацій загрожує їм у перспективі. Тобто тверезо оцінити співвідношення “плюсів” і “мінусів” від дотримання протиепідемічних правил.

Щоправда, за висновком журналістів “Дейлі мейл”, усе це стосується передусім тих людей, для яких в англійській мові вже винайшли нетолерантний термін covidiots (“ковідіоти“). Тобто осіб, які ігнорують протиепідемічні заходи саме через забудькуватість або “по-дурості”. А не тих, хто робить це цілеспрямовано, наполегливо і нерідко – зловмисно.

Катерина Шароварська