Вінницька центральна районна клінічна лікарня у числі перших в області була визначена базовою для приймання хворих із коронавірусною інфекцією. У зв’язку з цим у закладі був скорочений перелік надання інших лікарських послуг.

На сьогодні, через послаблення ситуації із COVID-19, адміністрація лікарні просить відновити інші медичні послуги населенню.

Із відповідним проханням заклад звернувся до облдержадміністрації. За словами заступниці голови ОДА Наталії Заболотної, у Вінницькій ЦРЛ можливо відновити докарантинний статус.

«Важливо надати можливість лікарні отримувати кошти з НСЗУ на інші пакети окрім COVID-19, адже це, насамперед, заробітна плата працівникам лікарні. На цей час в лікарні створено 80 ковідних ліжок. Завдяки зменшенню хворих на ковід останнім часом в лікарні було зайнято не більше 20%. Тому, попередньо поставила завдання департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації̈ спільно з Вінницькою ЦРЛ пропрацювати план розгортання ліжок для надання інших медичних послуг і щоб зберегти надання допомоги хворим на COVID-19», – прокоментувала Заболотна.

Уже відомо, що в лікарні будуть розгорнуті 60 ліжко-місць для позитивних хворих, в тому числі для пологів та для пацієнтів з підозрою на інфекцію. Далі лікарня поступово розгорне ліжка для надання інших медичних послуг: хірургічних, терапевтичних, пологових, гінекологічних, ЛОР, педіатричних, неврологічних.

Керівництво закладу готує необхідні документи для ухвалення рішення обласною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Міла ПОЛІЩУК