Астрономи по всьому світу спостерігають за кометою Неовайз, що наближається до Землі. Її помітили в кінці березня. Це одна з небагатьох комет, яку можна побачити неозброєним оком в XXI столітті. Комету видно після заходу сонця і перед світанком у середніх широтах Північної півкулі, тобто в Європі, США і Канаді.

Днями Наталя Васильківська опублікувала у соцмережі світлину з кометою Neowise, яку зробила у Пі­щан­ці. Для цього нашій землячці довелось не лише пропустити сон, а й пройти від свого будинку кілька кілометрів до об’їзної дороги, аби не заважали світло та ліхтарі.

– Пропустити таку подію – це просто злочин. Краса неймовірна! У комети насправді аж три хвости: два іонних і один пиловий. Наступного разу коли вона прилетить, теж обов’яково піду її подивитись, – каже Наталія.

Зазначимо, що комету C/2020 F3 вперше виявили 27 березня 2020 року за допомогою телескопа NEOWISE, який і дав їй другу назву. Спостерігати комету можна аж до кінця липня. На цьому тижні її буде видно найкраще. Щоб помилуватися небесним тілом, треба відшукати сузір’я Великої Ведмедиці, праворуч під нею над горизонтом ви побачите тонку яскраву смужку – це і буде “Неовайз”. А мінімальну відстань до Землі слід очікувати лише 23 липня (103,53 млн км). Втім, жодної загрози вона не несе… Людство вже зустрічалося з NEOWISE, було це майже 5 000 років тому до нашої ери, в Бронзовому столітті. У серпні 2020 р. комета віддалиться від нашої планети і піде в глибокий космос. Наступного разу люди побачать її у 8 820 році, якщо NEOWISE переживе свій перигелій…Хтозна, може поява цієї комети справді несе якийсь знак для людства в умовах пандемії коронавірусу та війни на Сході України…Бо екстрасенси вже кажуть, що це може свідчити про появу нових катастроф та катаклізмів природи.

Віталіна Володимирова