Пригадує, що одного разу прокинувся і зрозумів, що жити в сірій оселі стало некомфортно, відтак 2 роки тому вирішив надати їй яскравих барв. Розпочав з господарських приміщень. Кілька років Микола усюди збирав та звозив каміння, рештки битої плитки для будівництва будинку. Близько 300 кг каміння для прикрашання чоловік привіз із Західної України. Для декору використовував різні кришечки від пляшок, а малюнок викладав за схемами, які купував у крамниці для рукоділля. Загалом, за принципом вишивки виклав три візерунки: тюльпани з нарцисами, кульбаба та братки.

Оздоблення будинку неймовірно гарне!

Прикрашання будівель, за словами майстра, зайняло у нього близько 2 років. Загалом на оздоблення пішло близько 8 тисяч кришечок.

Окрім “вишитих” будівель, на подвір’ї умільця є ще й різноманітні горщики, оформлені підручними матеріалами, саморобні лелеки та вітряк. Також господар вирощує квіти у власноруч зроблених горщиках. Зробив лісовий куточок, де висаджує квіти, принесені з лісу. Одна з останніх інсталяцій: на дереві абрикоси саморобне гніздо, де нещодавно були лелеки.

Микола Демков на досягнутому не зупиняється, має ще близько трьох тисяч пластикових кришечок та планує втілити в життя ще ідеї, але які саме – тримає в таємниці. Мовляв, коли зробить – запросить на оглядини.

Ольга Сонячна