На виклик одразу виїхали два пожежні автомобілі, екстрена медична допомога, працівники поліції та служби газу. Завдяки спеціальній вишці рятувальники через балкон дісталися до місця загорання. В задимленій квартирі пожежникам вдалося знайти жінку та вивести її до під’їзду між поверхами. Вона не могла рухатися, бо надихалася димом. Її помітив дільничний офіцер Богдан Рубанський й надав допомогу.

– Я саме патрулював вулиці Жмеринки. Після отримання інформації про пожежу відразу поїхав на місце події для надання допомоги. Почав обходити квартири та сповіщав мешканців будинку, які ще залишалися в помешканнях, про небезпеку. Рятувальники в цей час гасили пожежу в квартирі та перевіряли усі кімнати помешкання – чи не стали люди заручниками вогню, – пригадує Богдан Рубанський. – На сходинковій клітці між п’ятим і четвертим поверхом я побачив жінку у безпорадному стані, вона не могла рухатися через те, що надихалася димом. Це була мешканка квартири, в якій палала пожежа. Я виніс жінку з задимленого будинку на вулицю та передав медикам.

Пожежу ліквідували оперативно, збитки встановлюються. Постраждала у розмові з лікарями та правоохоронцями повідомила, що палила у квартирі цигарки. Швидка доставила жінку до Центральної районної лікарні для подальшого медичного огляду. Її життю нічого не загрожує. Після НП в будинку вимкнули електроенергію та газ, людей із ближніх квартир евакуювали на вулицю. Син врятованої жінки, як тільки дізнався про надзвичайну подію, відразу приїхав до відділку. Він висловив подяку поліцейському та рятувальникам за такий вчинок.

Віталіна Володимирова