На цьому тижні коронавірус продовжує вражати медиків. Повторно СОVID-19 виявлено серед медперсоналу онкологічного центру. Маємо новий спалах в обласній лікарні ім. М.І. Пирогова.

Захворювання підтверджено у 25 випадках, з яких 11 – медичні працівники, 14 – пацієнти. Біль­шість хворих – медсестри. За ними – лікарі та молодший медперсонал. Серед них і заступник директора. Всього обстежено 294 особи. У відділенні нефрології виявлено 7 випадків, у тому числі – 4 у медиків та 3 – у пацієнтів. У відділенні гематології підтверджено 13 випадків.

Поодинокі випадки зареєстровані в лікарні ім. Ющенка, госпіталі інвалідів війни. І вже втретє в другому пологовому будинку. У Вінницькому районному центрі первинної допомоги захворіли медики і завідувач відділенням «Фтизіатрії». Захворів лікар спеціалізованої лікарні УМВС. У клініці Сергієнка, приватних лікарнях. У лікарнях районних центрів також є випадки захворювання.

«Звертаюсь до кожного жителя області: коли хочеться зняти маску, згадуйте медичних працівників. Вони кажуть, що трохи адаптувались. Просять щось робити, аби хворих ставало менше. А їх менше не стає…», – коментує ситуацію у своєму дописі у Фейсбук голова Він­ницької ОДА Сергій Борзов.

У 14-й школі захворіло одразу три учні – троє дітей однієї родини. Є хворі діти серед дошкільнят та працівники приватної школи. Коронавірус виявлено у викладачів він­ницьких вузів та студентів. Днями захворіла суддя районного суду та викладач «Барвінка». Продовжують виявляти хворих на коронавірус у польсько-українському під­при­ємстві «Барлінек» та серед виробників курятини. Захворів і директор однієї із птахофабрик. Серед виявлених на цьому тижні хворих – майстри перукарень, підприємці, пенсіонери, військові місцевої військової частини.

На коронавірус захворів заступник завідуючого відділу Вінницької ОДА.

Випадки захворювання зафіксовані на «Біохім Інвесті» та в «Укрхімпостач», «Пневматиці» та в Інституті землеустрою. Як бачимо, коронавірус продовжує вражати жителів області. Серед них найбільше лікарів.

Міла Поліщук