Але факт залишається фактом – замість українського моста у цій дуже важливій точці державного кордону ми зараз бачимо лише дармовий піар пана Кістіона перед виборами з використанням залишків нещасної Ямпільської рятувальної станції, яка є власністю нашої районної громади. Дуже недешевою власністю, котра щороку приносить великі збитки районному бюджету і їх покривають безправні бідні платники місцевих податків.

За даними Ямпільської поліції, вчора о 7 годині 30 хвилин один єдиний рятувальний катер КС-100, який вже тут залишився на самоті, бо інший, такий же, віддали у Вінницю за так, – відійшов від пристані рятувальної станції, яка є пунктом базування маломірних суден тут і подався за десятки кілометрів вниз по Дністру. До пристані приїхали начальники із наближеними до них ЗМІ і стали нестримно піаритися перед камерами, що вони заправили цей катер пальним і він пішов, щоб притягти на міждержавний пункт пропуску “Цекинівка-Сорока”, мало не аж з Великої Кісниці, пором молдовського бізнесмена, який застряг там десь на мілині ще 24 червня під час паводку. І все це видавалося мало не як благодійство в інтересах громади на державному кордоні.

Піарилося разом з паном Кістіоном і районне начальство, налаштоване теж на хвилю майбутніх виборів. Не уникав камер і начальник рятувальної, колишній радянський міліціонер пан Левицький. Всім було дуже добре… Погано лиш районному бюджету…

Начальство районне телефонувало і мені, щоб і я долучився до цієї безсоромної хвальби і передвиборчого піару. Але я, як депутат і журналіст вважаю такі дії незаконними і аморальними. Тому, коли стемніло, змушений був викликати поліцію, яка зафіксувала факт, що на цей час на пункті базування цього плавзасобу – катера КС-100 не було. А в постанові Кабінету Міністрів України №1147, яка регламентує вихід і повернення маломірних суден в пункти базування. Згідно цього документа такі судна виходять і повертаються в СВОЇ пункти базування виключно у світлий час доби. А катера не було тут всю ніч і невідомо коли він повернеться. І форсмажорних обставин не було. У катера не відпав двигун, він не затонув… Він просто тупо виконував транспорті роботи, які не є рятувальними.

Одна година роботи такого дуже дорогого катера коштує великі гроші. Бо це, найперше, моторесурс. Тягти за собою величезний пором проти стрімкої течії справа непроста навіть для такої потужної машини. Катер КС-100 тут, на рятувальній станції, згідно з статутом, має виконувати рятувальні, а не транспорті роботи. Та ще й такі важкі, довготривалі і небезпечні та сумнівні… Чому ці дядьки вмішалися ним в міждержавні відносини, за чиїм дорученням? Президента Зеленського, чи голови ОДА?

Виконувати рятувальним катером транспортні операції – це те саме, що швидкою допомогою каміння возити. Можна, але дуже дорого обходиться.

Як депутат розумію, що власник порома – молдовський бізнесмен, мав звернутися  не до пана Кістіона, не до пана Гаджука – екс-начальника райвідділу міліції, а до власника катера – до райради. Пан Гаджук, як голова райради і не більше, мав скликати позачергову сесію і на ній орган місцевого самоврядування – власник рятувальної, мав вирішити давати такий дефіцитний катер на такі транспортні роботи молдовському бізнесмену чи не давати, а якщо давати то за яку суму, за скільки за годину роботи? Відповідно МЗС України мало бути проінформованим і в свою чергу зреагувати на такі дії місцевого самоврядування в сфері міждержавних відносин. Цього всього зроблено не було.

Прикордонники взяли під козирок порушенню постанови Кабміну 1147 і дали піаритися цивільному начальству цим катером на лінії державного кордону на повну котушку вже цілу добу. Ним вони що хотіли те й робили і роблять. Все прикрито, доступу до документів договірних я, депутат, наприклад, не мав і не маю.

Такі дії не можу назвати чесними, порядними. Тут, на мій погляд, СБУ мала би давно порушити кримінальну справу, довести її до суду і на суді встановити чому зірвався з пункту пропуску цей молдовський пором, хто в тому винен, чи не спланована це аварія з метою наживи? І відновлення переправи мало би йти через рішення суду про відшкодування збитків конкретними винуватцями, а не перекладати їх вину на плечі нашого нещасного районного бюджету та ще й піарити при тім ексначальників всеукраїнського масштабу. Що крім збитків має наша районна громада від використання нашого дорогого катера таким дуже сумнівним чином – мені за весь день не вдалося вияснити. Як і те чи правдиві чутки, що молдовський бізнесмен розрахувався з нашими начальниками через «чорну» касу і вони нібито отримали подвійну вигоду – і бабло, і передвиборчий піар?

Заслужений журналіст України