Але лікарня не змогла закупити ці апарати. Тоді головлікар “районки” звернувся до голови Олександра Ковінька та депутатського корпусу Вороновицької ОТГ з проханням змінити цільове призначення виділених коштів. Отже Вінницька “районка” вирішила придбати біохімічний аналізатор вартістю понад 502 тис. грн.

– Це прилад, який аналізує кров. Є ІФА-тест, який робить аналіз тільки на коронавірус, а цей прилад “розкладає” кров на майже сотню різних компонентів. В тому числі і на наявність коронавірусу, – розповів Олександр Ковінько в ефірі радіо “Місто над Бугом”.

Голова Вороновицької ОТГ додав, що депутати погодились на заміну призначення виділених коштів, адже біохімічний аналізатор – досить універсальний прилад, і його можна буде використовувати і після епідемії коронавірусу. Він стане в нагоді й при діагностиці інших хвороб, на відміну від імуноферментного (ІФА) аналізатора, який може визначити лише вузьке коло інфекцій.

– Ми єдина громада, яка це зробила, – відзначив Олександр Ковінько. – Я вам скажу, що ми не найбагатші. Є громади, навіть поруч з нами, які більш заможні, але вони завезли лікарям 30 масок. А наша ОТГ дала понад 502 тисячі грн. на медичний прилад.

Крім того, за 25,8 тис. грн. з бюджету Вороновицької ОТГ були закуплені засоби індивідуального захисту для працівників місцевої амбулаторії ЗПСМ та ФАПу у с.Комарів. А ще Вінницька центральна райлікарня отримала 40 тис. грн на засоби захисту для лікарів, з них 20 тис. – для закупівлі костюмів біозахисту.