Його планували відкрити ще в цьому році, але коронавірус та фінансові трати міського бюджету переносять здачу цього комплексу на 2021-й рік…

Про це 31-го липня під час онлайн-брифінгу розповів міський голова Вінниці Сергій Моргунов.

– Ми планували завершення реконструкцію цього спорткомплексу в цьому році, і був виділений відповідний ресурс, і до першого жовтня 2020-го року в нас по графіку повинні були закінчитися всі роботи. Але карантин вніс достатньо жорсткі корективи і в надходження по бюджету міста Вінниці, і по визначенню пріоритетів. Якщо ми говоримо про сьогоднішній день, втрати бюджету – не менше 280 мільйонів за цей період. Тому, ви розумієте, ми апріорі не зможемо вирішити всі питання, які ми запланували на початку 2020-го року. Так само і по інших галузях було скорочення видатків мінімум на 30 відсотків. Це одна позиція.

Брифінг

Брифінг щодо ситуації із коронавірусом у Вінниці 31.07.2020

Posted by Сергій Моргунов on Friday, July 31, 2020

Друга позиція – ми, разом із тим, повинні були прийняти і відповідні заходи для того, щоб підтримати малий і середній бізнес, коли ми звільнили платників І та ІІ груп від сплати єдиного податку або запровадили муніципальні пільги, чи виплати найбільш незахищеним верствам населення. Це потребувало додаткових коштів. І, найголовніше, нам необхідно було сконцентруватись на підтримці галузі охорони здоров’я. В тому числі, аби ми були готові до другої хвилі карантину. Це, знову ж таки, потребує ресурсу. Тому в цьому році, на жаль, ми не завершимо будівництво спорткомплексу, хоча там поступово відбуваються внутрішні роботи. Ми залишили немаленьку частину грошей для того, щоб не зупиняти повністю всі ці ремонтні роботи. Маємо надію та оптимізм, що з наступного року ми однозначно повернемося до цього питання і відкриємо цей спорткомплекс», – розповів міський голова. – Тому роботи в комплексі тривають, але за оптимістичними прогнозами відкрити його зможемо не раніше 2021-го року.