Інформації про кандидатів поки що немає у відкритому доступі, але завдяки громадським організаціям, які увійшли до складу конкурсних комісій, вдалося з’ясувати, хто ж претендує на головні посади у найбільш затребуваних лі­карнях Вінниччини.

У більшості випадків на конкурс подали по одній заяві самі ж головні лі­карі, яких у травні звільнили у зв’язку із закінченням контракту. Інт­рига можлива лише у чотирьох-п’яти медзакладах.

Найбільше претендентів на керівника «чорнобильського диспансеру». Туди подали свої заявки аж чотири кандидати. Хто ці люди?

Нинішня в.о. та колишня меддиректор Світлана Голодюк. Конкуренцію їй складе колега — завідувач центру спортивної медицини та ЛФК Тетяна Корзун.

Поборотися за посаду із дамами мають намір двоє чоловіків — судинний хірург обласної «Пироговки» Сергій Чешенчук та лікар шкірвендиспансеру Андрій Терещук.

Наступний за кількістю кандидатів — госпіталь ветеранів війни. Там розгортається справжня «Санта Барбара», бо на посаду претендують і колишній головний лікар Валерій Бабійчук і його син Юрій Ба­бійчук. Варто зауважити, що старший Бабійчук працював головним лікарем госпіталю з 1987 року.

Можливо, Бабійчуки вирішили, що госпіталь — сімейний бізнес, який можна передавати у спадок? Якщо хтось із них таки залишиться тут керувати, доведеться звільнятися їхнім родичам, які працюють в госпіталі, зокрема їхнім дружинам. Але поламати план сімейства може той же Андрій Терещук, який і сюди подав свої документи. Також він у претендентах на директора бази спецмедпостачання.

Цікава ситуація ще може виникнути в обласному патологоанатомічному бюро та обласному бюро судово-медичної експертизи. У першому випадку від посади відмовилася колишня керівник Любов Холод. А подав свою кандидатуру хмільничанин Михайло Гресько. А от у другому випадку можуть не допустити до конкурсу єдиного кандидата, діючого в.о. В’ячеслава Жука, оскільки не вдалося знайти його декларації, яка є обов’язковою умовою для конкурсу. Проти Жука раніше виступала ГО «Батьки вбитих дітей». Чи не буде питань у громадських організацій нині – стане відомо вже 25-27 серпня, коли відбуватимуться конкурсні комісії.

Газета й надалі буде слідкувати за перебігом подій навколо призначення керівників обласних медзакладів.

Міла ПОЛІЩУК